Verwacht

De nieuwste boeken binnenkort verkrijgbaar bij Kaleida.nl, de betere online boekwinkel.
27 resultaten in Verwacht | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Het veld
Een poëtische, perfect gecomponeerde roman over leven en dood – van de auteur van Een heel leven
Een man wordt geboren, raakt gokverslaafd en sterft. Een ander herinnert zich dat haar echtgenoot altijd haar hand vasthield. Iemand anders begrijpt nu eindelijk op welk moment zijn leven voorgoed veranderde.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Congo
Er is aan het begin van de eenentwintigste eeuw nauwelijks een roeriger natie dan Congo, het reusachtige land in het hart van Afrika, dat barst van de grondstoffen die onontbeerlijk zijn in onze moderne tijd – én van de gruwelijke conflicten.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag De verloren kunst van de heilige geschriften
De heilige geschriften waren altijd een middel voor mensen om hun materiële bestaan te ontstijgen en in aanraking te komen met het goddelijke.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag Wrede kus
Het zijn wrede kussen die de zwijgplicht bezegelen, allianties sluiten, vrijspraak verlenen en vonnissen vellen. De kindermaffia heeft de macht veroverd, ze regeert de drugsmarkt in het Napolitaanse Forcella, maar kan het niet alleen af.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Japan
Wat ooit begon met een boek over pelgrimstochten in Japan werd voor Cees Nooteboom gaandeweg een diepe fascinatie, die hem steeds opnieuw zou doen terugkeren naar het keizerrijk. Als onvermoeibare reiziger kijkt hij altijd achter de volgende heuvel, uit nieuwsgierigheid naar een Japan dat hij nog niet kent en begrijpt.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Eerste liefdes en laatste verhalen
Paardenstaarten en schizofrenie, varens en dementie, zwemmen en alzheimer – in deze essays uit de nalatenschap van de wereldwijd geliefde en geroemde neuroloog Oliver Sacks komen diens meest uiteenlopende interesses samen.
Tijdens zijn leven verrichtte Sacks belangrijk onderzoek in de hersenwetenschap.
Lees meer
vanaf  € 25,99
Boekomslag Twee vrouwen
Laura is op weg naar Nice om haar moeder te begraven. Gestrand in Avignon schrijft ze in ijltempo haar verhaal over de fatale liefde met Sylvia. Door haar man verlaten omdat ze geen kinderen kunnen krijgen, begint Laura een relatie met Sylvia.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Een vrouw kennen
Als zijn vrouw verongelukt besluit een Israëlische geheim agent om te stoppen met zijn werk en met zijn dochter, moeder en schoonmoeder te verhuizen naar een buitenwijk van Tel Aviv. Zijn tijd brengt Joël Ravid door met het opknappen van zijn huis, met tuinieren en met zijn familie, buren en een paar voormalige collega's.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Onmenselijk
Een man plaatst naaktfoto's van zijn vrouw op internet en biedt haar ter veiling aan. Een andere man biecht bij zijn collega op dat zijn penis ineens verdwenen is. Een groepje verveelde vakantiegangers besluit om een weddenschap te houden hoe lang het duurt voor een schip met vluchtelingen zinkt.
Lees meer
vanaf  € 17,99
Boekomslag New York-trilogie
'Het begon allemaal met iemand die verkeerd verbonden was, de telefoon die in het holst van de nacht drie keer rinkelde, en de stem aan de andere kant van de lijn die vroeg naar iemand anders dan hij. Veel later, toen hij in staat was om na te denken over de dingen die hem overkomen waren, zou hij tot de slotsom komen dat niets echt bestond behalve het toeval.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Tekens van leven
Naargelang de avond in café De Kauw vorderde, stommelden er almaar meer hoofden naar binnen en voor je het wist stond iedereen schouder aan schouder, heen en weer deinend met enkel de toog als boei. In de lucht vocht nevel met zweet en naast je slurpte iemand een restantje Long Island Iced Tea van tussen de smeltende ijsblokjes.
Lees meer
vanaf  € 21,99
Boekomslag Aantekeningen bij een moord
Op een ochtend ontvangt Peter Vermeersch een brief waarin hij opgeroepen wordt zitting te nemen in een volksjury – het Belgische rechtssysteem kent de juryrechtspraak, al wordt er lang niet altijd gebruik van gemaakt. De aanklacht tegen de beschuldigde jongeman is roofmoord. Voor hij het weet zit Vermeersch in het hart van het enorme Paleis van Justitie in Brussel.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Volledige werken deel 10
vanaf  € 44,99
Boekomslag Glazen stolp
De glazen stolp is het pijnlijke verslag van een ambitieuze jonge vrouw die niet serieus genomen wordt door de maatschappij. Sylvia Plath trekt de lezer meesterlijk mee in de toenemende waanzin van Esther Greenwood, in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Na een stage wordt Esther afgewezen voor haar eerste baan en trekt ze weer bij haar moeder in.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Amen
Samuel Hagenau doet opgravingen op het terrein van Kamp Westerbork. Op de dag waarop zijn ex-vrouw meldt dat ze nog een keer langskomt voor haar laatste spullen, wandelt hij het bos in om zijn gedachten te ordenen. Nauwelijks op weg vindt hij een uitgebrande auto en onder die wagen een verkoold lichaam.
Lees meer
vanaf  € 21,99
Boekomslag Yuri
In 2005 werd Yuri van Gelder wereldkampioen turnen. Datzelfde jaar werd hij verkozen tot Sportman van het Jaar. Heel Nederland omarmde de sympathieke, goedlachse en gespierde Lord of the Rings. Hij werd een voorbeeld voor een nieuwe generatie turners. De schok was dan ook groot toen Yuri in 2009 toegaf dat hij cocaïne had gebruikt.
Lees meer
vanaf  € 19,90
Boekomslag Tuinieren voor de geest
Wie in de aarde wroet, ploegt ook in het hoofd. In Tuinieren voor de geest onderzoekt psychiater Sue Stuart-Smith hoe tuinieren onze innerlijke wereld beïnvloedt. Het proces van creëren en verzorgen, van snoeien en bemesten heeft invloed op ons geestelijk welzijn, het vermogen tot zelfreflectie en op onze creativiteit.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Moeten wij van elkaar houden?
Gelijkheid, tolerantie, rechtvaardigheid, solidariteit keer op keer worden mensen die deze abstracties hoog in het vaandel hebben staan, ontmaskerd als akelig hypocriet, als zogenaamd hoogstaande geesten die er een dubbele moraal op na houden. Daartegenover staan nu bij uitstek menselijke behoeftes: verwantschap, eigenheid, trots.
Lees meer
vanaf  € 10,00
Boekomslag De dictatuur van de jarretel
Waar mode is, daar regeert de façade. Loop een willekeurige winkelstraat in en zie daar: ideaalbeelden van mannen en vrouwen die ons verleiden onderdeel te worden van hun illusionaire wereld. Wie zich daaraan denkt te kunnen onttrekken, heeft het mis.
Lees meer
vanaf  € 9,95
Boekomslag De verloren jaren
Vijfenzeventig jaar na dato bepaalt de Tweede Wereldoorlog nog steeds onze blik op de wereld. Nog dagelijks scherpen we onze oordelen over goed en fout, over verraad en heldendom aan de bloedigste gebeurtenis uit de recente geschiedenis.
Lees meer
vanaf  € 22,50
Boekomslag Met de rug naar elkaar toe
Nederland en België, het is altijd een eigenaardige verhouding geweest. Als buurlanden delen ze sinds eeuwen een gemeenschappelijke geschiedenis, ze behoren tot elkaars belangrijkste handelspartners en hun inwoners spreken, althans gedeeltelijk, dezelfde taal.
Lees meer
vanaf  € 9,95