Thrillers

De spannendste boeken met onder andere literaire thrillers, detectives en true crime vind je terug in deze categorie.
5.309 resultaten in Thrillers | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Het meisje en de nacht
Een jonge vrouw verdwijnt in de nacht. Drie vrienden verbonden door een tragisch geheim. Ze zien elkaar na jaren weer terug bij de reünie van hun school...
Lees meer
vanaf  € 17,99
Boekomslag Ze noemden hem God
In Brussel woedt er een hevige brand in een hotel. Een gast komt om het leven. De andere is levensgevaarlijk gewond. Blijkt dat de brand werd aangestoken. Goris en Pauwels onderzoeken de zaak. Ondertussen blijkt dat er al minstens vijf vrouwen spoorloos zijn verdwenen.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Het tuinfeest
Voor haar veertigste verjaardag organiseert Cleo een tuinfeest dat perfect moet zijn. Alles zit mee. Het is een zwoele zomeravond en de champagne vloeit rijkelijk. Haar vrienden vermaken zich opperbest met de andere gasten. Tot Laura, de dochter van Tessa en Thomas, spoorloos blijkt.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Schot in het duister
Schot in het duister van Azad Cudi is het ongelooflijke verhaal van een Koerdische sluipschutter in de strijd tegen ISIS. Toen in Syrië in 2011 de burgeroorlog begon, besloten Koerdische vrijwilligers voor de vrijheid van hun thuisland te vechten en er een heiligdom van tolerantie en democratie te creëren. ISIS gaf zich niet zomaar gewonnen en verzamelde 10.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag De Brexitmoorden
Tijdens de nerveuze brexit-onderhandelingen wordt een bekende Europese politicus bij het lijk van zijn assistent aangetroffen. Alle bewijsmateriaal wijst hem als dader aan. Maar wanneer het onderzoek stilaan afgerond lijkt, begint commissaris Stef Cools te vermoeden dat er meer aan de hand is.
Lees meer
vanaf  € 20,99
Boekomslag Rot fruit
In een winkelpand stuit Luk Borré op een gruwelijke moord. De identificatie van het aan stukken gehakt lichaam verloopt moeizaam. Terwijl zijn echtgenote Rena op zoek gaat naar een aannemer om hun flat te verbouwen, probeert inspecteur Borré de dader op het spoor te komen.
Lees meer
vanaf  € 22,50
Boekomslag Vissen praten niet
Op een donderdagmorgen eind augustus staat de politie bij Flo aan de deur. Ze wordt verdacht van moord op David De Vadder, de vader van een van de kleuters uit haar klas. Flo wordt meegenomen voor een gesprek over de voorbije zomer. Een gesprek over blauwe plekken op kinderruggen, temperamentvolle vakantieliefdes, chocolade en doodsbedreigingen over de babyfoon.
Lees meer
vanaf  € 17,95
Boekomslag De wolven
In De wolven van Daniel Cole, de loeispannende climax van de Ragdoll-serie, worden Wolf, Baxter en Edmunds geconfronteerd met een onmogelijke nieuwe zaak. William Fawkes' zelfgekozen isolement wordt doorbroken vanwege de schijnbare zelfmoord van zijn goede vriend Finley Shaw.
Lees meer
vanaf  € 20,99
Boekomslag Hittegolf
Het is hartje zomer in de Algarve en een hittegolf houdt de gemoederen van de lokale bevolking en de Nederlanders die er zijn neergestreken, flink bezig. Maar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária zijn, net als hun vrienden, meer geïnteresseerd in de Hollywoodfilm die op dat moment in de regio wordt opgenomen.
Lees meer
vanaf  € 6,99
Boekomslag Cari Mora
Onder een villa in Miami ligt voor 25 miljoen aan narco-goud. Allerlei criminelen jagen erop, waaronder Hans-Peter Schneider, een genadeloos monster dat de ziekste fantasieën van de allerrijksten uit laat komen. Om bij het goud te komen moet hij alleen nog wel afrekenen met de van oorsprong Colombiaanse Cari Mora, die op het huis past.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Tom Clancy In zijn macht
Een aanval op een olieboorinstallatie in Tsjaad wordt gevolgd door een terreuraanslag op een Amerikaans oorlogsschip. Terwijl president Jack Ryan zich voorbereidt op een topontmoeting met de Chinese president Zhao, siddert de wereld onder het geweld van een reeks raanslagen die niets met elkaar te maken lijken te hebben.
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag Beproevingen

Ik was weer in een zee van pijn beland. Ik spartelde met mijn benen en trok aan de riemen waarmee mijn armen vastlagen. Ik piepte door mijn neus en knarste met mijn tanden. Mijn ogen rolden. Ik dacht dat mijn hart het zou begeven, mijn longen zouden barsten en mijn hoofd zou ontploffen. Het duurde dit keer langer dan de vorige ronde voor ik bijkwam.
Lees meer
vanaf  € 22,50
Boekomslag Botox
Als Caitlin Dern, hoofdinspecteur van de politie in Brighton besluit er een weekje op uit te gaan naar het eiland Wight, raakt zij tijdens een wandeling betrokken bij een bizarre moord.
De recherche op Wight is onderbezet en als blijkt dat de vermoorde persoon uit Brighton komt, biedt Caitlin aan de zaak op zich te nemen.
Lees meer
vanaf  € 20,50
Boekomslag De Post-It moorden
Het rechercheteam van Bonnard en Brunello wordt geconfronteerd met een reeks moorden, waarbij de dader Post-its achterlaat. Op de gele memo's staan steeds twee letters en een cijfer. Het brengt de brigade in de wereld van voetbalfans, mode, antiek, beddenverkoop, horeca en onroerend goed.
Lees meer
vanaf  € 18,50
Boekomslag De storm
In het midden van de Indische Oceaan is een NUMA-onderzoeksschip bezig met het afnemen van watermonsters. Uit het niets valt een zwerm zwarte microrobots het schip aan, niets dan doden achterlatend. Kurt Austin en een ander NUMA-team ontdekken dat ze het moeten opnemen tegen een crimineel van ongekende slechtheid, die zijn duivelse plannen niet wil stopzetten.
Lees meer
vanaf  € 5,99
Boekomslag De golfmoorden
Deze detective speelt zich af rondom golfbanen. De negende politiethriller in de reeks 'Somers en De Winter'.
Lees meer
vanaf  € 18,95
Boekomslag Grote zus
Varg Veum krijgt bezoek van een vrouw die zich tot zijn verbazing voorstelt als zijn halfzuster. Maar ze is niet gekomen om de familie­banden aan te halen...
Lees meer
vanaf  € 4,99
Boekomslag Op glad ijs
De thriller 'op glad ijs' speelt zich af tegen de achtergrond van de Olympische Spelen en terroristische dreiging.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Sherlock Holmes - De Griekse tolk
We maken kennis met Mycroft, de broer van Holmes. Hij blijkt zelfs genialer dan de briljante speurder, maar wat minder ambitieus.
Lees meer
vanaf  € 3,99
Boekomslag Sherlock Holmes - Het raadsel van Reigate
Het normaal zo rustige platteland bij Reigate wordt opgeschrikt door een inbraak en niet veel later door een moord. Sherlock Holmes vindt het een bijzonder interessante kwestie.
Lees meer
vanaf  € 3,99
Boekomslag De mysteries van Robbie Corbijn
Een van de mysteries verschijnt in het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen Mystery Magazine. Een vastgoedhandelaar gaat wandelen in de Hoge Venen en verdwijnt voorgoed, tot groot verdriet van zijn verloofde.
Lees meer
vanaf  € 7,95
Boekomslag De president
Op het allerhoogste niveau is besloten om alle Orphans uit de weg te ruimen. Maar Evan Smoak – Orphan X – besluit terug te slaan. Zijn doelwit is de president van de Verenigde Staten.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Bloedlink
Thomas Andrén, een corrupte politieagent met huwelijksproblemen, gaat zonder toestemming van zijn superieuren op zoek naar de identiteit van een onherkenbaar verminkt lijk.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag De Schiedamse cocaïnemaffia
Op 14 april 2014 wordt Rotterdamse fruithandelaar Rinus Moerer voor zijn huis geliquideerd. Zijn gewelddadige dood hangt samen met een serie schietpartijen die het gevolg zijn van conflicten over onderschepte ladingen cocaïne in de Rotterdamse haven.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag De gestolen glasramen
Een Italiaanse familie, een juweel dat De Drie Broers heet, wilde feesten, struikrovers, een ongerieflijk kasteel, de schedel van een heilige en een knappe non zijn de ingrediënten van dit boek met een dubbele verhaallijn.

1542 - 1545.
Lees meer
vanaf  € 22,50
Boekomslag Boem Boem 1
Een handgranaat eist een gruwelijke tol onder de deelnemers van de Antwerpse marathon. Scholen, restaurants, hotels en straten blijven leeg, er wordt gehamsterd en gebeden. Trams en metro's staan stil, vluchten naar Brussel zijn afgelast. Al vlug spuien binnen- en buitenlandse media onverbloemd kritiek.
Lees meer
vanaf  € 21,99
Boekomslag maskers vallen af
Een politiepatrouille ontdekt een jongeman, met onmiskenbare Maghrebijnse roots, bij een verongelukte auto. Volgens zijn verward verhaal werd hij als lifter meegenomen in een wagen waarin twee jongens en twee meisjes zaten. De bestuurder is tegen een betonnen bloembak gereden en de inzittenden zijn gevlucht. Hij is zijn smartphone aan het zoeken.
Lees meer
vanaf  € 22,00
Boekomslag Het vergeten meisje
Wat als de dader in je hoofd zit? Wijkagente Camila Bonardo is een vrolijke jonge vrouw. Als ze bij de routinecontrole van een woning een bloedbad aantreft, slaagt ze er niet in haar collega's te alarmeren: ze gaat volledig in shock. De dagen na haar lugubere ontdekking krijgt Camila de beelden niet uit haar hoofd.
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag Moorderlicht
Drie jaar na de onopgeloste moord op zijn dochter Merel, behandelt psychiater Maarten Boumeester een patiënt met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis in de mysterieuze villa Swaensteyn, een psychiatrische kliniek in Wassenaar. De patiënt lijkt meer te weten over de moordenaar van Merel.
Lees meer
vanaf  € 17,95
Boekomslag Een ongewenste erfenis
Zowel de jonge actrice Mien Ooms als de rijke informaticus Geert Spaepen worstelt met een erfenis. Voor Geert Spaepen gaat het erom het kasteel van zijn verre voorouders terug in bezit te krijgen, een kasteel dat in het vroegere Oost-Duitsland staat en toen door de communisten verbeurd is verklaard.
Lees meer
vanaf  € 6,99
Boekomslag De vrouw in suite 10
De vrouw in suite 10 is de nieuwe, razend spannende thriller van Ruth Ware, bekend van In een donker, donker bos, dat wordt verfilmd door Reese Witherspoon.
Lees meer
vanaf  € 10,00
Boekomslag Moord volgens Turner
Tim Willocks – Moord volgens Turner (Memo From Turner)'Moord volgens Turner' is een thriller die zich afspeelt in Zuid-Afrika, geschikt voor de fans van Deon Meyer.

De jonge Afrikaner Dirk Le Roux rijdt in Kaapstad dronken een zwart meisje aan.
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag Verlossing
Tijdens een bezoek aan zijn vroegere woonplaats Burlington in de staat Ohio, wordt Amos Decker benaderd door een man die hij in eerste instantie niet herkent. Maar wanneer de man zich aan hem voorstelt, gaan alle alarmbellen af.
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag De prooi van de tijger
Magie en avontuur in de wereld van de Courtneys Door de gokschulden van zijn stiefvader laat Francis Courtney noodgedwongen zijn comfortabele leventje in Devonshire achter. Hij zet koers richting Zuid-Afrika, waar zijn oom Tom Courtney zijn vader doodde. Francis is vastberaden hem te wreken en zijn verloren fortuin weer op te bouwen.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Het Romanov Mysterie
'Het Romanov mysterie' van Glenn Meade is een intrigerende thriller over het mysterie rondom een lichaam dat wordt gevonden in de permafrost in Rusland, bij Sint-Petersburg. Een internationaal team doet archeologisch onderzoek in de buitenwijken van Sint-Petersburg, de stad waar de tsaar Nicolaas II en zijn familieleden werden vermoord in juli 1918.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Amla
Als Norah Nys merkt dat ze niet alleen is in huis, slaat de angst toe. Tot overmaat van ramp vindt ze in de douchecabine een bebloed mes. Ze rent naar het bed van haar zoontje Abe. Die ligt vredig te slapen, maar wel met zijn hoofd naar het voeteneinde, en zijn laken is vervangen door een overtrek met doodshoofdprint.
Lees meer
vanaf  € 21,95
Boekomslag de Elite
Tijdens het opruimen herinnerde ik me dat ik een aantal jeugdfoto's van mijn broer en zus mee wilde nemen. Skypen konden we elke dag, maar onze jeugdfoto's waren mijn meest waardevolle bezit, zoals het hebben van een heel lieve broer en zus. Dus ik opende de allerlaatste la van het dressoir waar mijn moeder haar dure porselein en foto's bewaarde.
Lees meer
vanaf  € 19,95
Boekomslag Onder de rode loper
INTRIGERENDE, FILMISCH GESCHREVEN, HARDBOILED THRILLER, GEBASEERD OP WAARGEBEURDE FEITEN

Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Het onderzoek vindt plaats tijdens de gelijktijdige opnames van "De Ontdekking van de Hemel" en de Engelse film "Enigma", geproduceerd door Mick Jagger.
Lees meer
vanaf  € 10,99
Boekomslag Het mysterie van de drie kwarten
Hercule Poirot komt thuis na een lunchafspraak en treft een boze dame voor zijn deur aan. Haar naam is Sylvia Rule en ze vraagt op hoge toon waarom Poirot haar een brief heeft gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op Barnabas Pandy, een man van wie ze nooit gehoord heeft. Laat staan ontmoet.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Het blauwe labyrint
Een familiegeheim achtervolgt Pendergast… Fbi-agent Aloysius Pendergast treft zijn bloedeigen zoon dood aan voor zijn deur. Alles wijst op een perfecte moord. De enige aanwijzing leidt Pendergast naar een verlaten mijn en een uitgestorven resort aan de Californische kust.
Lees meer
vanaf  € 9,00
Boekomslag De stalker in de nacht
Deel 2 in de Erika Foster-serie

‘Het meisje in het ijs is een topthriller die je via onverwachte wendingen meevoert naar een verrassend einde.’ Margriet

Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk -leven. Ze zijn ook allemaal dood.
Lees meer
vanaf  € 7,99
Boekomslag Twee keer bidden voor het slapengaan
Amsterdam, september 1942. Het joodse meisje Renate wordt op 1-jarige leeftijd noodgedwongen door haar ouders - met behulp van het verzet - op een schuiladres ondergebracht. Zowel de ouders als het dochtertje overleven de oorlog.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Oogvocht
Isis heeft een goed bestaan opgebouwd voor zichzelf. Samen met haar verloofde Walter leidt ze een succesvol bedrijf. Maar haar leven verandert plotseling als na 19 jaar Isis' broer Bram op de stoep staat. Hij beweert dat hun moeder jaren geleden vermoord is door hun stiefvader.
Lees meer
vanaf  € 9,95
Boekomslag 9 Millimeterdum Dum
Midden jaren 60, twintig jaar na de Tweede Wereldoorlog, vindt Jan van Dijk in zijn vrachtwagen met zand een schedel met een kogelgat. Dat is het begin van een zoektocht. Als dan ook nog het lijk met kogelgaten van havenmeester Johan Popov wordt gevonden bij het veerpontje, en het lijkt of beiden met hetzelfde pistool zijn omgebracht, komt de recherche in actie.
Lees meer
vanaf  € 14,90
Boekomslag Laatste adem
Deel 4 in de Erika Foster-serie

‘Een spectaculaire en bloedstollende thriller die je vanaf het begin niet meer loslaat.’ Thrillzone.com

Voor de fans van Karin Slaughter en M.J.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Echo
Echo van Thomas Olde Heuvelt, auteur van het wereldwijd succesvolle HEX, is een huiveringwekkende thriller over obsessie, bezetenheid en de onverwoestbare kracht van de natuur. Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen.
Lees meer
vanaf  € 18,99
Boekomslag The Chapter of St Cloud
"Detective Inspector Collins stared at the whiteboard in his office. He hated the thing. It had photos of the murder victim stuck to it with little magnets, and his name in a big red circle in the centre. Other people had pictures of their family in the office. He had a boy in a blood-soaked T-shirt.
Lees meer
vanaf  € 15,95
Boekomslag Schaduw over Berlijn
Berlijn, 1929. Als het lichaam van een bruut gemartelde Rus uit de rivier de Spree wordt getrokken, ziet rechercheur van de zedenpolitie Gereon Rath zijn kans schoon om terug te keren bij de afdeling moordzaken.
Lees meer
vanaf  € 9,99