Natuur en tuinieren

224 resultaten in Natuur en tuinieren | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Natuurlijke tuinen en landschappen
?We zijn nauw verbonden met de natuur. Dat uit zich in onze wens om tuinen te maken en planten om ons heen te verzamelen.Patronen en processen in de natuur vormen het startpunt voor Nigel Dunnetts ontwerpen en duurzame aanpak. Maar daarnaast kijkt hij naar culturele patronen, hoe de mens zich verhoudt tot de natuur en het landschap.
Lees meer
vanaf  € 39,99
Boekomslag Hoe je een plant grootbrengt
Kamerplanten houden is gemakkelijk en leuk, en een fantastische manier om je huis tot leven te brengen. Dit boek is gericht op een nieuwe generatie van indoor tuinieren en is de perfecte gids voor iedereen die zijn groene huisgenoten graag wil vertroetelen. Planten zijn razend populair en worden uitgeroepen tot de nieuwste sterren van Instagram.
Lees meer
vanaf  € 15,50
Boekomslag Een huis vol bloemen
?Een huis vol bloemen is een inspirerend boek voor het creëren van simpele, natuurlijke schoonheid door en met bloemen. Annabelle Hickson geeft adviezen en tips van 'eenvoudige' boeketten voor elke dag tot botanische arrangementen en originele versieringen voor speciale gelegenheden.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag Urban oogsten
Te weinig ruimte buiten maar je wilt toch je eigen groente en fruit kweken? Je hebt geluk! Voor jou geen rugbrekende karweitjes op ellenlange lappen grond; het wieden, spitten en loeren op ongedierte.
Lees meer
vanaf  € 21,00
Boekomslag Permacultuur
Permacultuur wordt weleens de toekomst van het tuinieren genoemd, omdat je tuiniert in harmonie met de natuur, niet tegen de natuur in. Ontdek er alles over in dit prachtige boek! - Baseer je voor de aanleg van je duurzame tuin op natuurlijke ecosystemen. - Benut het volledige potentieel van je tuin, terwijl je het werk voor jezelf lichter maakt.
Lees meer
vanaf  € 27,50
Boekomslag Op Scheppen
In Boeddhistisch klooster Plum Village waar Sandra en Santi non en monnik waren leerden ze over mindfulness en konden ze urenlang stil zitten in meditatie. Nu wonen ze op hun boerderij in het pittoreske Zuidwest Frankrijk en hebben ze hun pijen verruild voor een tuinbroek.
Lees meer
vanaf  € 25,66
Boekomslag Kruiden kweken
Alles over het kweken ven verzorgen van meer dan 50 soorten kruiden, van zaaien tot oogsten en verwerken. Een boek dat elke kruidenliefhebber en kok in huis moet hebben Een potje met zoetgeurende basilicum of frisse peterselie in de balkonbak is niet moeilijk te kweken.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Een reis om de wereld in 80 bomen
Bomen behoren tot de meest constante en gevarieerde metgezellen van de mensheid. In Een reis om de wereld in 80 bomen maakt expert Jonathan Drori gebruik van de plantenwetenschap om te laten zien welke rol bomen kunnen vervullen in het menselijk leven.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Hippe huisplanten
HIPPE HUISPLANTEN IS DE ULTIEME GIDS VOOR HET KIEZEN EN VERZORGEN VAN BLIJE KAMERPLANTEN. Huisplanten staan de laatste paar jaar terecht weer volop in de belangstel ling. Toch zijn veel mensen onzeker over hun groene vingers en bang dat ze hun nieuwe groene vrienden laten doodgaan.
Lees meer
vanaf  € 32,00
Boekomslag Een jaar in mijn tuin
Jacqueline van der Kloet neemt u mee de tuin in. In twaalf hoofdstukken vertelt ze wat de tuin maand na maand mooi en bijzonder maakt, en wat er door het jaar heen moet gebeuren. Door middel van uitstapjes naar haar vele (internationale) ontwerpprojecten wordt de lezer ondergedompeld in de wereld van tuinen en planten.
Lees meer
vanaf  € 39,99
Boekomslag Van tuingeluk en -ongemak
Van tuingeluk en -ongemak gaat over de vreugden van het tuinieren, maar ook over de moeilijkheden en mislukkingen. Over het aanleren van het gecompliceerde tuiniersvak en hoe het geleerde met meer of minder succes in de praktijk wordt omgezet. Met als doel het creëren van een zo mooi mogelijke tuin met zo min mogelijk werk.
Lees meer
vanaf  € 14,95
Boekomslag Handboek voor de bloeiende tuin
?In Handboek voor de bloeiende tuin laat Claus Dalby twaalf van zijn tuinkamers zien: aparte delen in zijn tuin met elk hun eigen beplanting. Hij bespreekt het jaar maand voor maand en neemt elk deel van de tuin onder de loep aan de hand van bijzondere kenmerken zoals zon, schaduw, stemmingen, kleurstellingen en ontwerp.
Lees meer
vanaf  € 34,99
Boekomslag Welke boom is dat?
Welke boom is dat? van Margot Spohn en Roland Spohn komt uit de serie handige zakgidsen met ANWB-keurmerk om de meest voorkomende soorten planten en bomen te determineren. Alle belangrijke kenmerken van de bomen komen overzichtelijk in beeld. Met heldere foto's voor een snelle herkenning en duidelijke tekeningen voor alle kenmerkende details.
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag Avontuurlijk tuinieren
Haal meer uit je tuin,voor mens en dier. Ga mee op ontdekkingstocht en zie hoe je van je tuin een gastvrije plek maakt voor dieren en planten. En: voor jezelf! Proef, pluk, ruik, voel en ervaar de kracht van de natuur in je eigen tuin, in alle seizoenen. Zie wat er leeft en hoe alles met elkaar is verbonden.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Een jaar in de tuin
Hét standaardwerk voor tuiniers nu geactualiseerd Wat is de beste tijd om de rozenstruiken te snoeien? Wanneer moeten planten beschermd worden tegen veranderende weersomstandigheden? Hoe houd je je gazon weelderig en goed gevoed? Met de bestseller Een jaar in de tuin van tuinexpert Ian Spence houd je het hele jaar je tuin in de beste conditie! Deze nieuwe, volledig geac
Lees meer
vanaf  € 30,95
Boekomslag Planten combineren
Modeste Herwig en Jeanne van Rijs: twee gerenommeerde tuinontwerpers die in dit boek hun laatste inzichten en opvattingen hebben gebundeld over het ontwerpen van echt mooie borders. Want hoe pak je dat aan? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Door dit boek kunnen nu alle tuinliefhebbers delen in hun door de jaren opgebouwde kennis.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag Aan de slag in eigen tuin
Praktische oplossingen voor tuingereedschap en plantmateriaal
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag De complete tuinplantenwijzer
Deze actuele plantengids helpt u bij het uitkiezen van mooie, bijzondere of gemakkelijke planten voor de tuin. Een uitgebreid naslagwerk, boordevol ideeën en koopadviezen.
Lees meer
vanaf  € 19,95
Boekomslag De complete kruidenwijzer
Deze actuele kruidengids boordevol gedetailleerde foto's helpt u bij het uitkiezen van aromatische keukenkruiden en doeltreffende geneeskrachtige kruiden, en laat u bovendien kennismaken met talloze exotische en wilde kruiden.
Lees meer
vanaf  € 17,95
Boekomslag Stekken, voeden, groeien
Kamerplanten maken het leven leuk. Wat zou het toch fantastisch zijn als je ook nog wist hoe je ze zelf kunt vermeerderen, zodat je ze kunt uitdelen aan iedereen die je kent ...
Lees meer
vanaf  € 25,00
Boekomslag Een natuurlijke moestuin met permacultuur
En als we nu eens wat dichter bij de natuur zouden blijven? Permacultuur is een vorm van tuinieren waarin niets verloren gaat. Met zo weinig mogelijk inspanning maak je een natuurlijke, zuinige en zelfvoorzienende moestuin. Je hebt niet veel ruimte nodig om het uit te proberen.
Lees meer
vanaf  € 19,95
Boekomslag Keukenkruiden op terras of balkon
EEN KLEINE KRUIDENTUIN Hebt u wat basilicum nodig voor een pastasaus, munt voor een longdrink of voor thee, dragon voor bij vis? Het telen van verse kruiden op het balkon, terras of de vensterbank is eenvoudiger dan u denkt! U zult al snel volop genieten van de kleur, geur en smaak van klassieke, mediterrane, onbekende en vergeten kruiden.
Lees meer
vanaf  € 12,50
Boekomslag Stek Je Plant
Dit boek maakt kamerplanten stekken makkelijk. Mama Botanica leert je de belangrijkste stekmethodes, toegepast bij meer dan veertig fotogenieke planten die populair zijn op Instagram.
Lees meer
vanaf  € 27,95
Boekomslag Voedselbos
Voedselbossen staan volop in de belangstelling, omdat ze bijdragen aan een duurzame voedselproductie. Ze kennen een hoge biodiversiteit en verrijken de bodem; ze zijn volledig zelfvoorzienend en klimaatbestendig. Pioniers op het gebied van voedselbossen toonden al aan dat hun percelen meer gezonde opbrengst leverden tegen lagere kosten.
Lees meer
vanaf  € 29,95
Boekomslag Groente- en fruitencyclopedie
Met de Groente- en fruitencyclopedie van Luc Dedeene en Guy De Kinder eet je gezond met groente en fruit uit eigen tuin. Deze encyclopedie heeft zich bewezen als compleet én handig standaardwerk.
Lees meer
vanaf  € 45,00
Boekomslag Doodle Gardener
In this readable and highly original book, John J. Curley presents the first synthetic account of global art during the Cold War. Through a careful examination of artworks drawn from America, Europe, Russia and Asia, he demonstrates the inextricable nature of art and politics in this contentious period.
Lees meer
vanaf  € 18,00
Boekomslag Living With Flowers
Shows how to create more than 25 of florist Rowan Blossom's favourite floral masterpieces, for every occasion. Arrangements include a floral chandelier and a festival crown
Lees meer
vanaf  € 24,00
Boekomslag Een tuin voor bijen en vlinders
In Een tuin voor bijen en vlinders laat Albert Vliegenthart zien hoe je deze bedreigde diersoorten een handje kunt helpen. Wat kunnen wij doen voor behoud van de bijen? Dit inspirerende boek laat zien hoe je heel eenvoudig een steentje kunt bijdragen aan het herstel van hun leefgebieden.
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag Welke paddenstoel is dat?
Met de ANWB Paddenstoelengids van Andreas Gminder en Tanja Böhning weet je altijd het antwoord op de vraag Welke paddenstoel is dat? Een ontzettend handig zakgidsje om de meest voorkomende soorten paddenstoelen te determineren.
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag De kleine gids voor kamerplanten
Kamerplanten zijn momenteel erg in trek. Of het nu een kleine verzameling op de vensterbank is of één grote op zichzelf staande plant, ieder huis fleurt op van planten.
Lees meer
vanaf  € 13,50
Boekomslag Alles kan wachten
In 'Alles kan wachten' biedt Romke van de Kaa verfrissende relativering voor tuinliefhebbers. Tuinieren, vindt hij, hoort een genoegen te zijn en geen vermoeiende strijd.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Kiemen kweken
Kiemen kweken is gemakkelijk en het resultaat is heerlijk! Rita Galchus laat je stap voor stap zien hoe je het doet.
Lees meer
vanaf  € 15,50
Boekomslag Happy cactus
Je cactus overleeft misschien, maar is hij blij? Als je net bent aangestoken door de cactussen- en vetplantenrage, wil je graag weten hoe je deze stekelige planten blij en gezond kunt houden. In de meer dan 100 portretten van populaire cactussen en vetplanten vind je het antwoord. Met adviezen over de beste plek, water- en voedingsbehoefte en hoe je ze helpt bloeien.
Lees meer
vanaf  € 15,50
Boekomslag Droomtuinen
Voor Droomtuinen bezocht Claire Takacs over de hele wereld de 68 tuinen die zij het mooist vindt. Deze fotografeerde ze in het beste seizoen op hun hoogtepunt. Het boek is een persoonlijke reis, waarin Takacs beschrijft waar de ontwerpers hun inspiratie vandaan haalden, de achterliggende ideeën en hoe de tuinen tot stand zijn gekomen.
Lees meer
vanaf  € 39,99