Management en ondernemen

Managen, leiden of ondernemen moet je vooral zelf doen. Een hoop vaardigheden kun je wél leren. Lezen over of luisteren naar goede en slechte ervaringen van iemand anders is waardevol en een kijkje in de keuken van een ander werkt super inspirerend. Durf te leren om beter te inspireren...
43 resultaten in Management en ondernemen | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Excelleren in service
Hoe maak je de omslag naar een uitzonderlijke serviceorganisatie die klanten en medewerkers blijvend weet te boeien en binden? 'Excelleren in Service' beschrijft de tien belangrijkste veranderingen die organisaties maken om duurzaam succesvol te zijn door te excelleren in service.
Lees meer
vanaf  € 37,50
Boekomslag Veranderversnellers
Om verandering te realiseren, heb je voorbeelden nodig. Hoe zet je een organisatie in beweging en hoe houd je vervolgens koers? 'Veranderversnellers: het afkijkboek' staat boordevol inspiratie uit de praktijk die helpt om richting te geven aan de verandering waarbij jij betrokken bent. In dit boek vertellen bijzondere bestuurders hun veranderverhaal.
Lees meer
vanaf  € 27,50
Boekomslag Jam Cultures
'Diversity is about being invited to the party. Inclusion is about being asked to join in and dance.' ‒ Vernā Myers Voor het oplossen van complexe vraagstukken zijn vele invalshoeken nodig, maar een confrontatie met andersdenkenden is niet alleen maar creatief, leuk en verrijkend. Inclusie gaat over meedoen. Over het aangaan van wezenlijke relaties met vreemden.
Lees meer
vanaf  € 29,50
Boekomslag Ongekend talent
'HET HOEFT NIET ALTIJD GOED TE GAAN OM EEN GOEDE DAG TE HEBBEN.' OUD-LEERLING THE COLOUR KITCHEN Vacatureoverschot? Er staat voldoende talent te trappelen om aan het werk te gaan. Je moet alleen weten waar te zoeken. Of in dit geval: hoe te kijken.
Lees meer
vanaf  € 29,90
Boekomslag MONEY
MONEY gaat over geld verdienen, kosten leren beheersen en een relevante maatschappelijke bijdrage leveren door het inzetten van je talenten in je eigen onderneming of in de onderneming van je toekomstige werkgever. Bedrijfseconomie is iets waarmee iedere professional in een organisatie of met een eigen onderneming te maken krijgt. Maar veel studenten vinden het taaie kost.
Lees meer
vanaf  € 22,50
Boekomslag CO2-neutraal ondernemen - Zo doe je dat!
Het verlagen van de energiekosten, voldoen aan wet- en regelgeving én bijdragen aan het tegengaan van verdere klimaatverandering. Belangrijke redenen voor u als organisatie om te starten met CO2-neutraal ondernemen. Het besparen en duurzaam opwekken van energie is zowel goed voor de planeet als voor uw eigen portemonnee.
Lees meer
vanaf  € 16,95
Boekomslag Bezieling werkt
We leven in een overgangstijd waarin de hiërarchische manier van organiseren onder druk staat. Meer dan 1,2 miljoen mensen volgen liever hun hart als zzp'er dan zich te voegen in de systemen en cultuur van een organisatie. Tegelijkertijd bezwijken steeds meer medewerkers fysiek en geestelijk onder toenemende werkdruk en een gebrek aan motivatie.
Lees meer
vanaf  € 28,50
Boekomslag Samenwerken van idee naar afspraak
Samenwerken, dat doen we toch allemaal? Als het om écht ingewikkelde vraagstukken gaat, dan kan niemand die alleen oplossen. Voor die vragen, kansen of ideeën moet je wel samenwerken over organisatiegrenzen, over disciplines, over sectoren heen. Dat lijkt vanzelfsprekend en eenvoudig. De praktijk is echter weerbarstig.
Lees meer
vanaf  € 25,00
Boekomslag 2019
Financieel Memo is de handzame informatiebron voor een veelheid aan financiële gegevens. Voor de accountant, administrateur, controller, belastingdeskundige, financiële planner, assurantietussenpersoon en makelaar is Financieel Memo het ideale hulpmiddel voor het snel vinden van feiten en cijfers uit de dagelijkse praktijk.
Lees meer
vanaf  € 41,50
Boekomslag Het Zwitsers zakmes van de leider
In 'Het Zwitsers zakmes van de leider' word je geïnspireerd en uitgedaagd om je eigen pad op het gebied van leiderschapsontwikkeling te volgen en anderen hierin mee te nemen. Werken aan leiderschap met positieve impact op jezelf en op je omgeving. De titel van dit boek verwijst naar het zakmes van de grootvader van Gabriël Anthonio - een geweldige coach voor jong en oud.
Lees meer
vanaf  € 19,50
Boekomslag The Corporate Startup
“A key reading for leaders that outlines how to effectively innovate for the future and boost growth, while running the core business.” - Alex Osterwalder, Co-author of Business Model Generation. Tendayi Viki is nominated for the Thinkers50.
Lees meer
vanaf  € 19,00
Boekomslag Financiën voor commissarissen en toezichthouders
In dit boek geven de auteurs inzicht in financiële aspecten waarmee interne toezichthouders (commissarissen) kunnen worden geconfronteerd in hun toezichthoudende rol.
Lees meer
vanaf  € 29,75
Boekomslag Zelfsturend Rijnlands ondernemen
Continuïteit organiseren in je organisatie en duurzaam waarde creëren voor klanten in een wereld waarin verandering de enige constante is? CEO Jan Bergman van Beijer Transport & Logistics neemt je mee in vierenveertig jaar ondernemerschap en vertelt hoe hij op de schouders van zijn voorgangers het bedrijf van zelfsturend naar zelfsturend Rijnlands ondernemen heeft geleid
Lees meer
vanaf  € 25,00
Boekomslag Ruimte
Hoe komt het toch dat zo veel mensen, individueel, binnen teams en in organisaties, onvoldoende ruimte ervaren om te doen wat hun bedoeling is, op een manier die bij hen past? En hoe komt het dat ze tegelijkertijd van alles doen wat juist niet hun bedoeling is, of het doen op een manier die niet bij hen past? 'Ruimte' biedt een krachtig model om helder zicht te krijgen
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag Strategisch managen in turbulente tijden
Dit boek beschrijft een nieuw paradigma over strategisch managen. Het is bedoeld voor leiders om in turbulente tijden een toekomstbestendige koers te kunnen blijven varen door de juiste strategische keuzes te maken en door te voeren.
Lees meer
vanaf  € 39,50
Boekomslag Agile
Door verregaande digitalisering ondergaat onze maatschappij een fundamentele verandering en versnelling. Organisaties en mensen willen flexibeler werken en eerder tot resultaten komen. Andere manieren van denken en werken zijn daarvoor noodzakelijk.
Lees meer
vanaf  € 7,50
Boekomslag Broken Business: Fraude, crisis en herstel
ING, Volkswagen, FIFA, Wells Fargo, Oxfam Novib, Lehman Bros.
Lees meer
vanaf  € 19,50
Boekomslag De kracht van organisch leiderschap
De kracht van organisch leiderschap - Hoe je het zelforganiserende vermogen in mensen aanwakkert Dit is het eerste Nederlandse boek over organisch leiderschap en bevat concrete handvatten om de autonomie en bevlogenheid van mensen te vergroten. Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van werken tekort schiet.
Lees meer
vanaf  € 31,90
Boekomslag Samensturing
Samensturing is de nieuwe mindset voor organiseren en veranderen en een effectief alternatief voor organisaties waar zelfsturing niet van de grond komt. Het biedt leiders en veranderaars een fundamenteel ander perspectief om verandering te realiseren vanuit gedeeld eigenaarschap en verantwoordelijkheid.
Lees meer
vanaf  € 25,50
Boekomslag Leiderschap van de programmamanager
In programma's werken mensen op een bijzondere manier samen aan het nastreven van doelen, zoals het realiseren van de energietransitie, het verbeteren van de dienstverlening van een organisatie of het vergroten van de bereikbaarheid van een stad. Programmamanagement is het vak dat de betrokkenen helpt dit soort opgaven doelgericht en samenhangend aan te pakken.
Lees meer
vanaf  € 39,50
Boekomslag Verandercanvas
In vrijwel alle organisaties vinden veranderingen plaats. Variërend van ingrijpende veranderingen zoals een reorganisatie tot relatief kleine aanpassingen in bijvoorbeeld samenwerkingsafspraken tussen teams.
Lees meer
vanaf  € 31,50
Boekomslag Woorden wisselen
Taal is essentieel. Taal zegt wat er wordt gemaakt én maakt wat er wordt gezegd, ongeacht of het nu gaat om besturen, organiseren of adviseren. Tegelijk worden we juist in onze professionele praktijken al snel uitgenodigd om 'voorbij de tekst' te kijken. Het gaat niet om de bewoording, zo wordt ons impliciet voorgehouden, maar om de boodschap die daarin besloten ligt.
Lees meer
vanaf  € 29,50
Boekomslag Risicoleiderschap
Talloze boeken gaan over leiderschap, tientallen boeken over risicomanagement. Maar een boek over risicoleiderschap, de spannende combinatie van deze twee, verscheen nooit eerder. Opmerkelijk, want risico's gaan niet alleen de risicomanager aan, maar iedereen in elke organisatie. En het omgaan met risico's kan vele malen krachtiger dan we nu doen.
Lees meer
vanaf  € 25,00
Boekomslag Handleiding bij de Emotiekaarten
Emoties zijn overal en bijna ongemerkt sturen ze voortdurend ons gedrag – zeker ook in organisaties. Gezichtsexpressies maken dit zichtbaar. In onze onderlinge communicatie gebruiken wij er tot tienduizend en we tonen en herkennen ze grotendeels onbewust. De Emotiekaarten helpen emoties te herkennen en benutten.
Lees meer
vanaf  € 24,50
Boekomslag Building Tribes
Lessen uit de antropologie voor iedereen die liever een tribe bouwt dan een organisatie bestuurt. Na het eerder verschenen, prijswinnende 'De Corporate Tribe' een nieuw boek met organisatielessen uit de antropologie.
Lees meer
vanaf  € 40,90
Boekomslag Veranderen als samenspel
Een positieve kijk op het veranderen en vernieuwen van organisaties 'Veranderen als samenspel' helpt mensen die willen samenwerken aan verandering om hun organisatie te kwalificeren voor de toekomst. 'Veranderen als samenspel' presenteert een spelmodel voor veranderen. Het maakt zichtbaar met welke dynamiek spelers in organisaties te maken krijgen.
Lees meer
vanaf  € 35,90
Boekomslag Pitch to Win
'Hi, my name is David Beckett, I'm a Pitch Coach, and I'm here to ensure your ideas have a voice'. The big pitch is coming up. You've got just a few minutes to convince that investor or your Board, that your idea is worth investing money, time and people in.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag De Airbnb Story
In 2008 bouwden twee arme studenten (Brian Chesky en Joe Gebbia) en hun programmerende nerdvriend (Nathan Blecharczyk) een platform dat binnen tien jaar de grootste aanbieder van accommodaties ter wereld werd. Airbnb is momenteel 30 miljard dollar waard en hét voorbeeld van Silicon Valley's 'unicorn' startups.
Lees meer
vanaf  € 9,90
Boekomslag Musk Mania
Elon Musk, de man achter Tesla, PayPal en SpaceX, is de ultieme wavemaker: een leider die niet alleen meesurft op de golven van vernieuwing, maar ze het liefst zelf veroorzaakt.
Lees meer
vanaf  € 5,00
Boekomslag Werkvonken naar wakkere gemeenschappen
De auteurs hebben hun intense betrokkenheid bij het vitaliseren van steden beschreven in hun eerdere boek 'Werken aan de wakkere stad' in 2015. Naast veel enthousiaste reacties kregen zij ook vaak de vraag: 'Hoe doe je dat nou concreet, werken aan een wakkere stad?' Daar bestaan natuurlijk geen traditionele stappenplannen voor.
Lees meer
vanaf  € 34,50
Boekomslag Train Your CEO Brain
Train Your CEO Brain and Become Your Best Self explains how you can use the plasticity of your brain to develop yourself. This book links theory to practice, and includes targeted exercises to train your executive brain.

Train Your CEO Brain is intended to help you achieve your goals for personal growth, your job or business, your family, or the world around you.
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag Ga doen wat je écht belangrijk vindt!
'Een waardig mens gaat op zoek naar de geheime logica van zijn leven.
Lees meer
vanaf  € 14,50
Boekomslag De Corporate Startup
“Een essentieel boek voor leiders dat toont hoe je effectief kunt innoveren voor de toekomst en je groei vergroot, terwijl je tegelijkertijd je core business uitvoert.” – Alexander Osterwalder, coauteur van Business Model Generatie

'De Corporate Startup' is een praktische gids voor gevestigde bedrijven die hun innovatiecapaciteiten duurzaam willen ontwikkelen.
Lees meer
vanaf  € 19,00
Boekomslag Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties
'Een logische en vruchtbare aanvulling op Verwaarloosde organisaties (2011). De auteur beschrijft een verdere ontwikkeling en detaillering van het concept, maar geeft ook een verdere uitwerking van manieren en stappen van interveniëren.' - Prof. Dr.
Lees meer
vanaf  € 32,50
Boekomslag Decisions by design
Het handboek voor veranderaars en game changers om tot gedragen besluiten en betere resultaten te komen

Decisions by Design: Van een opgelegde verandering naar een gedragen toekomst. Een procesmatige benadering met een resultaatgerichte aanpak. Focus op kwaliteit door evidence-driven besluiten.
Lees meer
vanaf  € 22,95
Boekomslag Strategie = Executie
Strategie = Executie, voor leiders, professionals en ondernemers die niet strategiebepaling, maar strategie-executie als hun nr. 1 job zien.

Organisaties staan middenin het Nieuwe Normaal, waarin volatiliteit troef is. Organisaties verstoren zelf of worden verstoord. Continuïteit is geen vanzelfsprekendheid meer.
Lees meer
vanaf  € 29,90
Boekomslag De kracht van liminaal denken
Het maakt niet uit wie je bent of wat je situatie is, verandering is altijd mogelijk. En als er een situatie is die je wilt veranderen, kan liminaal denken daarbij helpen. Overtuigingen vormen de basis van alles wat mensen zeggen, denken en doen. Als mensen hun overtuigingen veranderen, kunnen ze hun gedrag veranderen, wat hun leven zou kunnen veranderen.
Lees meer
vanaf  € 14,50
Boekomslag Onomkeerbaar
Een veranderproces begint met plannen en praten, maar moet zichtbaar worden in organisatiegedrag. In Onomkeerbaar staat die beweging van praat naar daad en van wens naar werkelijkheid centraal. De auteurs belichten het moment dat de verandering het werk echt moet gaan raken en zijn effect moet hebben in gedrag.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag Digitale denkers aan het werk
Digitale denkers aan het werk is een boek voor jonge professionals van generatie Y, grofweg geboren tussen 1980 en 2000. Deze 'millennials' hebben andere werkwijzen dan vorige generaties, zijn wars van kantoorpolitieke spelletjes en kennen geen wereld zonder internet.
Lees meer
vanaf  € 14,90
Boekomslag Leidinggeven aan lean transformaties
Philip Holt (hoofd Operational Excellence and Accounting Operations bij Philips) legt in Leidinggeven aan Lean Transformaties uit wat zijn model van Lean Leiderschap inhoudt, hoe we het kunnen leren toepassen en hoe je jouw werkomgeving ervan kan overtuigen om geen genoegen te nemen met iets anders dan excellence.
Lees meer
vanaf  € 25,00
Boekomslag Leading with Lean
Philip Holt (Head of Operational Excellence and Accounting Operations at Philips) explains in Leading with Lean exactly what his model of Lean Leadership is, how we can learn to apply it, and how you can convince the workplace never to settle for anything less than excellence.
Lees meer
vanaf  € 24,90
Boekomslag Team genius
'Team Genius biedt een praktische aanpak om topteams te vormen en koesteren.' -SATYA NADELLA, CEO van Microsoft

'Verleidelijk en essentieel, Team Genius is een fraai voorbeeld van teamwork.
Lees meer
vanaf  € 23,00