Management en ondernemen

Managen, leiden of ondernemen moet je vooral zelf doen. Een hoop vaardigheden kun je wél leren. Lezen over of luisteren naar goede en slechte ervaringen van iemand anders is waardevol en een kijkje in de keuken van een ander werkt super inspirerend. Durf te leren om beter te inspireren...
21 resultaten in Management en ondernemen | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Organisatie en verandering in de praktijk
Vandaag de dag is verandering is de enige constante factor in deze voortdurend veranderende wereld. Veranderingen moeten verbeteringen opleveren. Dat is de uitdaging waar organisaties voor staan. Organisatie en verandering in de praktijk geeft u de handvatten om verandertrajecten doelgericht in te zetten en te begeleiden.
Lees meer
vanaf  € 61,75
Boekomslag Talent centraal
Dit boek legt uit hoe talent centraal is te stellen in organisaties met Ali B. als voorbeeld. Veel organisaties omarmen het idee om medewerkers meer vanuit hun talenten te laten werken, maar vinden dat ook lastig. Talentgericht werken gaat er van uit dat ieder mens talenten heeft en daarmee van toegevoegde waarde is of kan zijn voor de organisatie.
Lees meer
vanaf  € 19,95
Boekomslag Managementvaardigheden
Dit boek is bedoeld voor mensen die manager willen worden of dat al zijn en daarin willen doorgroeien. Het is een leerboek dat ook te gebruiken is als naslagwerk. Een manager is iemand die niet tot morgen uitstelt wat hij of zij vandaag door een ander kan laten doen.
Lees meer
vanaf  € 56,60
Boekomslag Handboek financiële functie en control bij gemeenten en provincies
Op de cover staat de Gouden Koets afgebeeld. De koets staat symbool voor de derde dinsdag van september waarin de jaarlijkse begroting van het rijk wordt aangeboden. Deze begroting is weer van belang voor de financiën van de gemeenten en provincies. Daar gaat dit handboek over.
Lees meer
vanaf  € 46,30
Boekomslag Resultaatgericht Human Resources Management
De kern van de uitdaging van het prachtige vak Human Resources Management is het in balans brengen en houden van de belangen van de organisatie en haar medewerkers. Wanneer het de leidinggevende lukt om de medewerker optimaal te laten presteren, dan zal dit maximaal bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van de organisatie.
Lees meer
vanaf  € 71,95
Boekomslag Leiderschapskwaliteiten
Leiderschap is een boeiend thema. Ondanks dat er al boekenkasten vol zijn geschreven over leiderschap, is effectief leiderschap nog altijd geen vanzelfsprekendheid. Goed leiderschap komt te voet en gaat te paard, weten we inmiddels uit ervaring. In dit nieuwe boek over leiderschap worden verschillende thema's rondom leiderschap behandeld.
Lees meer
vanaf  € 56,60
Boekomslag Procesmanagement in de praktijk
Dit boek verschaft inzicht in het managen van de processen die essentieel zijn voor elke moderne organisatie. De nieuwste kennis en theorie uit het vakgebied zijn voor u gebundeld, zodat u beter in staat bent de efficiëntie en effectiviteit van werkprocessen binnen uw organisatie te optimaliseren. Het boek bestaat uit twee prettig leesbare delen.
Lees meer
vanaf  € 51,50
Boekomslag Persoonlijke effectiviteit
Kiki werkt dagelijks met mensen die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten. Ze willen graag assertiever worden, resultaatgerichter, meer lef hebben, beter met tegenslag en veranderingen om kunnen gaan, de balans vinden tussen privé en werk, met passie werken, happy zijn in hun organisatie en leven.
Lees meer
vanaf  € 30,90
Boekomslag Praktisch sales- en accountmanagement
De salesfunctie wordt steeds belangrijker voor veel organisaties. Vooral daar waar de concurrentie toeneemt, individuele wensen van de klant bepalender worden en producten en diensten steeds minder het onderscheid bepalen. Het salesbeleid is dan niet meer een tactisch instrument binnen de marketing, maar een essentiële strategische activiteit, een kritische succesfactor.
Lees meer
vanaf  € 51,50
Boekomslag Projectmatig werken in de praktijk
Projectmatig werken is in de huidige manier van werken niet meer weg te
denken. Steeds meer bedrijven, organisaties en instellingen zien in dat
projectmatig werken een werkwijze is waarmee doelstellingen kunnen
worden behaald en waarmee veranderingen binnen de organisatie kunnen
worden gerealiseerd.
Lees meer
vanaf  € 56,60
Boekomslag Futuring organisations for millennials
Dit boek gaat over een steeds grotere groep op de arbeidsmarkt. Het zijn de millennials, geboren tussen 1980 en 2000. Over 10 jaar vormen zij maar liefst 75% van de totale beroepsbevolking.
Millennials kiezen primair voor uitdagend werk en niet voor een werkgever.
Daarom is het voor werkgevers een uitdaging om millennials aan zich te verbinden.
Lees meer
vanaf  € 30,95
Boekomslag Bouwstenen van management en organisatie
Goedwerkende en succesvolle organisaties komen niet toevallig tot stand. Om goed te functioneren en te slagen, moeten veel dingen tegelijk goed gaan. Bij een stevig en mooi ontworpen gebouw zijn alle onderdelen goed op elkaar afgestemd. De afmetingen kloppen, de verhoudingen zijn goed en de materiaalkeuze is doordacht.
Lees meer
vanaf  € 61,75
Boekomslag Gedrag en cultuur in organisaties
Werknemers vormen samen de organisatie waarvoor ze werken. Om te begrijpen waarom organisaties functioneren zoals ze doen, is dan ook inzicht in het gedrag van werknemers nodig.
Lees meer
vanaf  € 61,75
Boekomslag Professioneel adviseren
In dit boek staat de adviespraktijk centraal. Het neemt de adviseur als uitgangspunt die zich richt op de mensen van de organisatie. Opdrachtgevers hebben behoefte aan een adviseur die begrip heeft voor de specifieke situatie waar de adviesvraag om draait. Dit boek legt uit hoe dat werkt in de praktijk.
Lees meer
vanaf  € 62,85
Boekomslag Effectieve managementondersteuning
In iedere organisatie kom je ondersteunende functies tegen. De werkzaamheden
in zo'n functie zijn zo divers dat je over veel verschillende competenties
moet beschikken. In dit boek komen ze allemaal aan bod.
Lees meer
vanaf  € 47,95
Boekomslag 10 onmisbare vaardigheden voor de ambtenaar van de toekomst
De taken van de overheid zijn zeer divers. De samenleving stelt steeds weer nieuwe eisen aan de overheid. Waar de overheid inwoners, ondernemers en andere partijen wil betrekken bij het ontwikkelen van beleid, nemen deze partijen nu ook zelf het initiatief om problemen in de samenleving aan te pakken. Daarbij wordt de hulp van de overheid gevraagd.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Organisatie- en personeelsmanagement
De uitdaging van het prachtige vak humanresourcesmanagement is het in balans brengen en houden van de belangen van de organisatie en haar medewerkers. Wanneer het de leidinggevende, manager of HR-professional lukt om de medewerker optimaal te laten presteren, dan zal dit maximaal bijdragen aan de doelstelling van de organisatie.
Lees meer
vanaf  € 69,95
Boekomslag Strategisch management
Strategisch management is geschreven voor studenten en managers die zich verder
willen verdiepen in het vakgebied strategie. Eppink beschrijft op een duidelijke en
overzichtelijke wijze de stappen die een organisatie kan nemen om tot een succesvolle
strategie te komen.
Lees meer
vanaf  € 61,75
Boekomslag Commerciële vaardigheden
Verkopen is een vak en een goede verkoper is daarom een echte vakman.
Om een goede verkoper te worden, kunnen bepaalde kwaliteiten aangeleerd
worden. Commerciële vaardigheden helpt daarbij. Het is een praktisch boek
dat bedoeld is voor volwassenen die hun verkoopvaardigheden willen
verbeteren.
Lees meer
vanaf  € 40,95
Boekomslag Kwaliteitsmanagement in de praktijk
Kwaliteitsmanagement in de praktijk gaat verder dan kwaliteitssystemen, modellen, plannen maken, meten en evalueren (het systeemtechnische perspectief). Het gaat ook over cultuur, communicatie, motivatie en teamgedrag (het sociaal-dynamische perspectief). Dit boek brengt beide perspectieven op kwaliteitsmanagement met elkaar in balans.
Lees meer
vanaf  € 71,95
Boekomslag Financial control van projecten
Financial control van projecten voorziet projectleiders en projectcontrollers van bruikbaar bedrijfseconomisch gereedschap. Bedrijfseconomische methoden en technieken dragen namelijk bij aan het succes van een project, maar ze worden nog te weinig op een juiste manier ingezet.
Lees meer
vanaf  € 30,95