Management en ondernemen

Managen, leiden of ondernemen moet je vooral zelf doen. Een hoop vaardigheden kun je wél leren. Lezen over of luisteren naar goede en slechte ervaringen van iemand anders is waardevol en een kijkje in de keuken van een ander werkt super inspirerend. Durf te leren om beter te inspireren...
3.788 resultaten in Management en ondernemen | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Ongekend talent - Eindelijk iedereen werk
'HET HOEFT NIET ALTIJD GOED TE GAAN OM EEN GOEDE DAG TE HEBBEN.'
OUD-LEERLING THE COLOUR KITCHEN

Vacatureoverschot? Er staat voldoende talent te trappelen om aan het werk te gaan. Je moet alleen weten waar te zoeken. Of in dit geval: hoe te kijken.
Lees meer
vanaf  € 29,90
Boekomslag No-Nonsense Leadership
Often find yourself explaining to your employees how they should do their jobs? Tend to duck difficult conversations? Sometimes at a loss when trying to deal with complaining, quarrelling, or underachieving employees? Need some guidance on how to support employees who want to develop? There are plenty of books and theories about leadership.
Lees meer
vanaf  € 9,95
Boekomslag Projectmanagement
- Achtste editie: verbeterde structuur en aandacht voor actuele onderwerpen als Scrum; - zeer praktijkgerichte aanpak; - website met flitscolleges, spreadsheetmodellen en checklists. Projectmanagement laat studenten op een unieke en laagdrempelige manier kennismaken met projectmatig werken om projecten succesvol aan te pakken.
Lees meer
vanaf  € 32,95
Boekomslag MONEY
MONEY gaat over geld verdienen, kosten leren beheersen en een relevante maatschappelijke bijdrage leveren door het inzetten van je talenten in je eigen onderneming of in de onderneming van je toekomstige werkgever. Bedrijfseconomie is iets waarmee iedere professional in een organisatie of met een eigen onderneming te maken krijgt. Maar veel studenten vinden het taaie kost.
Lees meer
vanaf  € 18,50
Boekomslag 79 redenen om te stoppen, en toch door te gaan
Daan Weddepohl, de oprichter van Peerby, vertelt het inspirerende verhaal over de uitdagingen die je als start-upondernemer tegenkomt
Lees meer
vanaf  € 20,99
Boekomslag Volle zalen
Het aanbod van seminars, congressen, concerten, theatervoorstellingen en andere events is overweldigend. De strijd om de bezoeker is moordend.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag China's New Normal
Wie denkt aan technologie en innovatie komt haast automatisch bij Amerikaanse bedrijven als Google, Apple, Facebook, Tesla of Amazon uit. Die associatie zorgt voor een enorme blinde vlek. Terwijl de wereld kijkt naar wat er in Silicon Valley gebeurt, raast er ook in China een innovatietrein voorbij.
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag Marktplaats
De succesvolle transformatie van een iconisch Nederlands bedrijf 2009, Marktplaats is al ruim tien jaar de meest populaire handels-site. Iedereen in Nederland kent Marktplaats en er is geen serieuze concurrentie. De aankoop van Marktplaats door eBay vijf jaar daarvoor blijkt een briljante zet geweest van de Amerikanen.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Veranderversnellers
Om verandering te realiseren, heb je voorbeelden nodig. Hoe zet je een organisatie in beweging en hoe houd je vervolgens koers? 'Veranderversnellers: het afkijkboek' staat boordevol inspiratie uit de praktijk die helpt om richting te geven aan de verandering waarbij jij betrokken bent.
In dit boek vertellen tien bijzondere bestuurders hun veranderverhaal.
Lees meer
vanaf  € 27,50
Boekomslag Verkoopgeluk
Op sommige momenten in je leven vraag je je als ondernemer af hoe je toekomst er eigenlijk uitziet.
Lees meer
vanaf  € 29,95
Boekomslag Coachen waar het pijn doet
Coaches en andere begeleiders krijgen steevast te maken met angst, onrust, onderdrukte emoties en gedragspatronen van cliënten die voortkomen uit hoe zij zich in hun vroegste jeugd hebben aangepast. En met de stress en oververmoeidheid die dit met zich meebrengt.
Lees meer
vanaf  € 16,99
Boekomslag Wie is er in jouw kamer?
Aqil Radjab Aqil is vader, echtgenoot en ondernemer. Na 7 jaar bij de marine gediend te hebben, koos hij voor het ondernemerschap. Met veel vallen en opstaan leerde hij zichzelf het ondernemersvak. Over de ervaringen die hij opdeed en de lessen die hij leerde, schreef hij het autobiografische boek: De slechtste ondernemer ooit!, dat al snel naar het Engels werd vertaald.
Lees meer
vanaf  € 14,95
Boekomslag We by Me
Gerd-Jan Poortman (1976) is professioneel zeiler en behoort al jaren tot de beste zeilers van de wereld. Hij werd veelvuldig Europees- en Wereldkampioen en zeilde drie keer de wereld rond met de Volvo Ocean Race. Het zeilen heeft Poortman mooie en leerzame ervaringen opgeleverd. Tijdens zijn avonturen op het water staat één aspect centraal: teamwork.
Lees meer
vanaf  € 22,50
Boekomslag Leidinggeven op afstand
Steeds meer mensen werken niet meer bij jou op kantoor. Ze werken thuis, mobiel of vanuit hun vakantiehuis. Je wilt graag met ze overleggen over lopende projecten en informeel met ze kletsen om een band met ze op te bouwen, maar hoe doe je dat op afstand? Gonny Vink laat zien hoe je met je mensen kunt samenwerken, ongeacht de afstand.
Lees meer
vanaf  € 23,50
Boekomslag PROFESSIONEEL SCHOONMAKEN 2.0
Aan de kwaliteit van het schoonmaakwerk en de hygiëne in bedrijven en instellingen worden hoge eisen gesteld, die niet vergelijkbaar zijn met de schoonmaakwerkzaamheden in het gezinshuishouden. Bovendien moet in de professionele schoonmaaksector buitengewoon efficiënt gewerkt worden.
Lees meer
vanaf  € 18,50
Boekomslag Onboarding
Iedereen die aan een nieuwe baan begint, heeft verwachtingen. Van zijn baan, zijn collega's, de organisatie waar hij gaat werken. Als die verwachtingen niet uitkomen, raakt een nieuwkomer teleurgesteld. Dan duurt het langer voordat hij productief wordt; hij is minder betrokken of gaat zelfs op zoek naar een andere baan. Dat zijn gemiste kansen.
Lees meer
vanaf  € 22,00
Boekomslag Herprogrammeer Je Stress
Herprogrammeer Je Stress (HJS) werd opgericht door het team van inzichtin, Yves Gazin en Bregje Mulders. Vanuit de HJS workshops voor bedrijven groeide het idee voor een boek. HJS biedt de lezer kennis over en inzicht in stress, de werking van het brein en onderbewuste reacties.
Lees meer
vanaf  € 20,46
Boekomslag Werken vanuit kracht
Wil jij een positieve invloed hebben op verandering en samenwerking? Dan is dit boek voor jou. Op een vlotte manier geschreven vind je praktische tools, handvatten en hulpvragen. Leer nu ook hoe jij positieve stappen vooruit kan zetten bij veranderen, leidinggeven en beleid maken in jouw organisatie.
Lees meer
vanaf  € 15,90
Boekomslag Digitale intelligentie
In 'Digitale intelligentie' leggen Hoornstra en Van Lieshout uit wat je moet weten, leren en doen in een digitaal verbonden samenleving. Door de toenemende digitalisering in onze werkomgeving ligt het gewenste verandertempo extreem hoog. Om dit tempo bij te kunnen houden is een continu proces van leren en verankeren van de juiste vaardigheden noodzakelijk.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Compleet commercieel
Binnen alle afdelingen van een bedrijf is sales erg cruciaal. Sterk verkopen zorgt voor zakelijk succes en financiële rust. Integrale VerkoopZorg biedt ondernemers een gestructureerde en degelijk onderbouwde visie op het verkoopgericht aansturen van een organisatie. Een aanpak waarbij de commerciële spirit de salesafdeling overstijgt; elke medewerker verkoopt mee.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Stoor nooit een vlooiende aap
Verrassende oplossingen uit het dierenrijk voor de dagelijkse problemen en uitdagingen op het werk

Mijn baas is een bokito, die collega is een rat, de kantoorjungle: er is meer dan genoeg beeldspraak over werk en dieren.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Normalisering van het Ambtenarenrecht
De voorbereidingen zijn in volle gang: de normalisatie van de rechtspositie van ambtenaren komt er aan. De wet is op 28 maart 2017 gepubliceerd in het Staatsblad en treedt naar verwachting op 1 januari 2020 in werking. Dit betekent dat de rechtspositie van ambtenaren ingrijpend wijzigt. Zij gaan van aanstelling naar arbeidsovereenkomst. Van rechtspositieregeling naar cao.
Lees meer
vanaf  € 23,95
Boekomslag Nooit meer voor een baas je bed uit
Dit boek is geschreven voor iedereen die voor zichzelf wil beginnen of dit overweegt. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe pak je het aan zodat je een succesvolle start maakt?
Lees meer
vanaf  € 24,50
Boekomslag Ondernemen is net reizen
Is geschreven en ingesproken voor iedere ondernemer die de bakens wil verzetten én voor mensen die voor zichzelf willen beginnen. Helpt u bij het omzetten van dromen in heldere doelen. Inspireert.
Lees meer
vanaf  € 22,50
Boekomslag Over Winnen
In OVER WINNEN vind je tien inspirerende verhalen van topsporters, die hun ervaringen delen over het najagen van hun dromen en het leveren van topprestaties. En ook over de manier waarop ze zijn omgegaan met tegenslag. Gebruik deze verhalen ter inspiratie om je eigen ambitie waar te maken. Want om te kunnen winnen, heb je meestal eerst iets te overwinnen.
Lees meer
vanaf  € 25,00
Boekomslag Storytelling met data
Vertellen is geen intrinsieke vaardigheid, vooral als het gaat om datavisualisatie. De tools die we tot onze beschikking hebben, maken het bovendien niet eenvoudiger. Data-analist en auteur Cole Nussbaumer Knaflic laat zien hoe je de conventionele tools overstijgt om de kern van je data te gebruiken.
Lees meer
vanaf  € 39,99
Boekomslag Het einde van concurrentie?
Het koopgedrag van klanten, concurrenten en bedrijven verandert snel door de impact van netwerken, algoritmes en internet. Hierdoor veranderen marktomstandigheden, waardoor de concurrentie ook verandert. Hoe kun je nog concurreren met grote interne aanbieders als Bol.com, Amazon.com of Zalando.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Talent centraal
Dit boek legt uit hoe talent centraal is te stellen in organisaties met Ali B. als voorbeeld. Veel organisaties omarmen het idee om medewerkers meer vanuit hun talenten te laten werken, maar vinden dat ook lastig. Talentgericht werken gaat er van uit dat ieder mens talenten heeft en daarmee van toegevoegde waarde is of kan zijn voor de organisatie.
Lees meer
vanaf  € 19,95
Boekomslag CODE
Altijd al een idee gehad voor een app of softwarepakket? Alles is mogelijk in de toenemende digitalisering die wij op dit moment meemaken. Het wordt interessanter als je hier zelf iets aan kunt bijdragen. Op het gebied van programmeren zijn de mogelijkheden eindeloos, maar dan moet je wel ergens beginnen.
Lees meer
vanaf  € 25,00
Boekomslag Content Playbook
Hoe zorg je ervoor dat je als bladen- of contentmaker consistente redactionele keuzes maakt?

Een bladformule, of breder gedefinieerd een content playbook, zou een bekend begrip moeten zijn voor makers van bladen, contentplatforms en blogs. Toch blijkt er geen eenduidige definitie te vinden.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)
De normalisatie van de rechtspositie van ambtenaren komt er aan. De wet treedt naar verwachting op 1 januari 2020 in werking. Dit betekent dat de rechtspositie van ambtenaren ingrijpend wijzigt. Zij gaan van aanstelling naar arbeidsovereenkomst. Van rechtspositieregeling naar cao. Van bestuursrecht naar civiel recht.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Mens & Markt
Creativiteit, diversiteit en onderzoekend vermogen zijn vaardigheden die in dit tijdsbestek hard nodig zijn. De Hogeschool van Amsterdam is een kennisinstelling waar jonge mensen worden voorbereid op een beroep, en vaardigheden aanleren die in de 21ste eeuw van groot belang zijn. Het doen van onderzoek hoort daarbij en is op het hbo niet meer weg te denken.
Lees meer
vanaf  € 24,50
Boekomslag Help, de school staat in brand!
"We vonden het zo fijn dat je kwam: eindelijk was er iemand die echt luisterde." "Het geeft ons zoveel inzicht." "Het is zo fijn dat deze handelwijze niemand uitsluit, eenieder wordt in zijn of haar eigen leersituatie geplaatst.
Lees meer
vanaf  € 14,95
Boekomslag Van belofte naar resultaat
Henk-Maarten Chin is oprichter en eigenaar van één van de grootste organisaties op het gebied van talentbegeleiding in Nederland. Al meer dan 20 jaar werkt hij als manager en coach van toptalenten in sport, fashion en entertainment. Hij begeleidde o.a. spelers van het Nederlands elftal, tennissers uit de top 100 van de wereld, internationale artiesten en modellen.
Lees meer
vanaf  € 19,95
Boekomslag Versus
Vernieuwen is geen verbeteren. Verbeteringen zijn grijpbaar, planbaar en direct toepasbaar. Vernieuwingen zijn ontastbaar, onzeker en moeilijker direct te bevatten. Om te vernieuwen is het noodzakelijk te zoeken en te experimenteren. En dat is een groot contrast met beheersen en controleren.

Veel organisaties zien in dat alleen verbeteren niet meer voldoende is.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag De Roos van Leary
De Roos van Leary is het instrument waarmee je trefzeker interactie kunt beïnvloeden: conflicten oplossen, een te dominante of juist te teruggetrokken collega in beweging krijgen, mensen voor je ideeën winnen, gestagneerde samenwerking vlottrekken, het thuis gezellig houden en nog veel meer situaties waar je dagelijks tegenaan kunt lopen.
Lees meer
vanaf  € 25,95
Boekomslag BiSL® Next – Een Framework voor business informatiemanagement
Dit boek geeft een beschrijving van de nieuwe generatie van BiSL, Business Information Services Library. BiSL Next is een public domain standaard voor business-informatiemanagement met richtlijnen, good practices en praktische templates.
Lees meer
vanaf  € 47,42
Boekomslag Coachen van Agile Teams
Scrum masters en projectmanagers worden steeds vaker gevraagd om agile teams te coachen. Daar komt behoorlijk wat bij kijken. Het vergt nieuwe vaardigheden en een subtiel besef van wanneer in te grijpen en wanneer een stap terug te doen. De overgang van 'command and control' naar agile vraagt om een compleet nieuwe mentaliteit.
Lees meer
vanaf  € 34,95
Boekomslag International HRM
- Is an accessible guide to HRM in an international context; - gives a complete overview of the field; - offers immediate application of knowledge through engaging case studies. An increasing number of organizations operate within an international context. An organization can send employees abroad, hire employees from abroad or outsource tasks to foreign companies.
Lees meer
vanaf  € 32,95
Boekomslag Wat is een bedrijf?
- Biedt inzicht in de werking van een bedrijf aan de hand van belangrijke sleutelbegrippen; - zeer toegankelijk en praktijkgericht; - met uitgebreide online ondersteuning. Wat is een bedrijf? gaat in op de beginselen van wat een bedrijf is en maakt stap voor stap duidelijk hoe een bedrijf werkt.
Lees meer
vanaf  € 35,95
Boekomslag Wet Arbeidsmarkt in Balans
Na de omvangrijke wijziging van het arbeidsrecht door de Wet werk en zekerheid (Wwz) in 2015, gaat het arbeidsrecht opnieuw op de schop. Op 5 februari 2019 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) aangenomen. Het voorstel is op het moment van schrijven van dit boek aanhangig bij de Eerste Kamer.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag De onweerstaanbaarheidstheorie
Nu alles een commodity wordt, zit er maar één ding op: vernieuwen en zo een onweerstaanbaar bedrijf worden. De Onweerstaanbaarheidstheorie geeft inzicht in en oplossingen voor de belangrijkste vraag waarmee bedrijven worden geconfronteerd: hoe kun je ontsnappen aan de commodity-valkuil? Het goede nieuws is: je kunt het zelf.
Lees meer
vanaf  € 16,99
Boekomslag Basisboek managementvaardigheden
De rol van managers is de laatste jaren sterk aan het veranderen. Steeds vaker worden managementtaken over verschillende personen binnen een organisatie verdeeld, en niet alleen onder managers. In moderne organisaties is het daarom steeds belangrijker dat alle werknemers managementvaardigheden beheersen.
Lees meer
vanaf  € 29,95
Boekomslag Jaarboek Arbeidsvoorwaarden en medezeggenschap
"De gunstige economie biedt ook ruimte om te investeren in voorzieningen en vakmensen die de basis vormen onder een sterk land. Dat doen we met oog voor verpleegkundigen én hun patiënten en cliënten. Met verbeteringen voor leraren én leerlingen. Met aandacht voor meer agenten én veiligheid op straat.
Lees meer
vanaf  € 199,00
Boekomslag Extreem Klantgericht
One size fits none. Zeker als het om klantgerichtheid en commercie gaat! Klanten verwachten exclusieve persoonlijke aandacht vanaf het allerprilste contact en willen onderdeel zijn van het hele commerciële proces, niet slechts het eindpunt. Ze zoeken naar bedrijven die maatschappelijke - ecologische en sociale - impact creëren.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Margriet weet zich geen raad met HRM
Margriet weet zich geen raad met HRM is een boek bedoeld voor studenten in de sociale wetenschappen, bedrijfskunde of geneeskunde. Het gaat ervan uit dat problemen in genoemde vakgebieden veelal venijnig zijn en dus lasting op te lossen met de gebruikelijke methoden van onderzoek. Een oorzaak daarvan is dat we zelf deel uitmaken van het probleem en 'het' dus niet zien.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Pitchen op de werkvloer
Vind je het lastig om collega's te overtuigen van je idee? Heb je moeite om klanten uit te leggen wat je voor hen kunt betekenen? Wil je leren hoe je direct de aandacht grijpt bij een presentatie? Zou je graag korter vergaderen? Of wil je dat je sollicitatie gelijk raak is? Alles begint met een goede pitch! Maar hoe vertel je een kort en duidelijk verhaal dat direct overtu
Lees meer
vanaf  € 20,00