Management en ondernemen

Managen, leiden of ondernemen moet je vooral zelf doen. Een hoop vaardigheden kun je wél leren. Lezen over of luisteren naar goede en slechte ervaringen van iemand anders is waardevol en een kijkje in de keuken van een ander werkt super inspirerend. Durf te leren om beter te inspireren...
8 resultaten in Management en ondernemen | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Nieuwste inzichten en best practices / 4
Innovatief organiseren is steeds vaker een belangrijk en onderscheidend concurrentievoordeel. Maar hoe pak je innovatief organiseren aan? Hoe mobiliseer je de energie, het denkvermogen en het initiatief van alle medewerkers in de organisatie? En dat op een wijze die aantrekkelijk is voor alle stakeholders, dus voor aandeelhouders, management en medewerkers.
Lees meer
vanaf  € 4,95
Boekomslag Rijnlands transformeren
Dit vierde deel van de Rijnland-Reeks gaat dieper in op: hoe doe je dat nou, Rijnlands transformeren of transformeren naar Rijnlands organiseren? Er worden een aantal fundamentele alternatieven voor denken en doen beschreven. Deze kritische succesfactoren zijn nodig om succesvol te transformeren.
Lees meer
vanaf  € 4,95
Boekomslag Klein binnen groot
Het ebook 'Klein binnen Groot, Rijnlandse wendbaarheid in complexe situaties' gaat over onderwerpen als 'zelfsturende teams', 'klein binnen groot', 'klein buiten groot', 'netwerken en netwerkregie', 'omgaan met complexiteit' en 'up front acteren'.
Lees meer
vanaf  € 4,95
Boekomslag Nieuwe samenwerking tussen mensen en organisaties
'Nieuwe samenwerking tussen mensen en organisaties' is deel 3 in de Innovatief Organiseren-reeks. In dit deel wordt er dieper ingegaan op de bronnen van menselijke energie en op de wijze waarop innovatieve organisaties mensen aan zich weten te verbinden, ook wel 'engagement' genoemd.
Lees meer
vanaf  € 4,95
Boekomslag Leiderschap en management in moderne organisaties
'Leiderschap en management in moderne organisaties is deel 2 in de Innovatief Organiseren-reeks. In dit deel wordt op een vernieuwende manier gekeken naar de mogelijkheden en valkuilen van leiderschap aan de top, de rol en toegevoegde waarde van managers in innovatieve organisaties, het belang van gedeeld leiderschap en de kracht van dialoog.
Lees meer
vanaf  € 4,95
Boekomslag Innovatieve besturingsmodellen voor organisaties
'Innovatieve besturingsmodellen voor organisaties is deel 1 in de Innovatief Organiseren-reeks en biedt een nieuwe kijk op de inrichting en besturing van organisaties. Bij innovatief organiseren ligt de nadruk op meer richting en ruimte geven aan medewerkers gecombineerd met een continue dialoog met alle stakeholders.
Lees meer
vanaf  € 4,95
Boekomslag Nieuwe tijden, anders organiseren
De tijd van uitdijende managementbureaucratieën is voorbij. Zeker als het niet in de eerste plaats gaat om geld verdienen, zoals bij onderwijs, zorg, gemeente en politie, kosten organisaties aan overhead meer dan ze opleveren. De 'new Michael Porter gaat nog verder: het bedrijfsleven verdient geld door maatschappelijke problemen te veroorzaken.
Lees meer
vanaf  € 4,95
Boekomslag Leiderschapsdomeinen
'Leiderschapsdomeinen is een verhaal voor leiders en managers die de moed hebben om kritisch te kijken naar wat ze doen en daarvan willen leren. Het boek geeft inzicht in de gevolgen van keuzes die je maakt, in de manier hoe je je opstelt, hoe je redeneert en hoe je je gedraagt.
Lees meer
vanaf  € 4,95