Literatuur en romans

De nieuwste boeken, ebooks en luisterboeken in Literatuur en romans
18.224 resultaten in Literatuur en romans | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag De mooiste dag van je leven
In De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en... hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Café Zon & Zee DL
dwarsligger 603 Jenny Colgan Café Zon & Zee Feelgood vol humor, passie en romantiek Voor de lezers van Jill Mansell en Jojo Moyes Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo'n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van Londen.
Lees meer
vanaf  € 13,99
Boekomslag De kleine bakkerij aan het strand
In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel.
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag Het smelt DL
dwarsligger 609 Lize Spit Het smelt In Eva's geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen.
Lees meer
vanaf  € 13,99
Boekomslag Revisor 22
'Er zijn wijken in Mexico-Stad waar de verkeerslichten altijd oranje knipperen. Het is een truc van de betreffende colonias, wijken, werd mij, de onvermurwbaar vragen stellende bijrijder, uitgelegd. De oranje verkeerslichten voorkomen dat auto's stil komen te staan en overvallers, voor wie een rood licht lang genoeg duurt om hun missie te volbrengen, worden gestimuleerd.
Lees meer
vanaf  € 12,50
Boekomslag De misleidingsindustrie
Elke Nederlandse nieuwsconsument staat bloot aan een wijdverbreid maar lang verzwegen fenomeen: emotionele betrokkenheid van de media, met partijdigheid tot gevolg. Het veelzeggendste voorbeeld daarvan is de berichtgeving over Palestina.
Lees meer
vanaf  € 10,00
Boekomslag Ik mis je
Gillian King is helemaal terug met de levensechte feelgoodroman 'Ik mis je'. Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo's broer op wie ze in stilte verliefd is.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag Ik niet op jou
Hilarisch debuut van een groot nieuw romantic comedy-talent! Hét ideale zomerboek. Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO's van een uitgeverij. Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh... humorloos.
Lees meer
vanaf  € 17,99
Boekomslag Niemandsland
Een oude man vindt zijn leven voltooid en wil sterven. Levenseindeconsulent Menno helpt hem aan een dodelijk middel, waarmee de man een zachte uitweg uit zijn leven vindt. Maar daarmee heeft Menno zich begeven in het niemandsland tussen leven en dood, een ontoegankelijk en verboden gebied. Hij komt hard in botsing met artsen, gelovigen en de wet.
Lees meer
vanaf  € 19,95
Boekomslag Het Lathuis
De mooiste en verrassendste verhalen over samen- apart wonen in een woonzorgcentrum 'EVV'er? Bent u van een politieke partij?' vraagt mevrouw Cruijff. 'Nee mevrouw, ik ben de eerste verantwoordelijke van de verzorgenden. Zeg maar uw hoofdzuster.' Neem een kijkje in de wereld van ouderen binnen een woonzorgcentrum.
Lees meer
vanaf  € 14,00
Boekomslag Hier raken we mij kwijt
Terwijl de straten buiten luid in brand staan, merkt niemand op dat er zich intussen ook een ijskoud gif verspreidt. Het kruipt naar binnen langs de plinten, tast ons brood aan, nestelt zich 's nachts in ons bed. Het gebeurt in alle stilte. We zouden iets online kunnen bestellen. We kunnen elkaar wakker houden, wachten en onszelf laten verzwelgen.
Lees meer
vanaf  € 20,00
Boekomslag Echte dokters huilen ook
Warner Prevoo – Echte dokters huilen ook Echte dokters huilen ook van Warner Prevoo is het indringende verhaal van een kankerspecialist die zélf longkanker krijgt. Hij vertelt open, eerlijk en met humor over zijn ziekteproces. Het gaat over pijn, doodziek zijn, eenzaamheid, het zoeken naar de juiste woorden, maar bovenal gaat het over de liefde voor het leven.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag De Waterval
In het begin van de Tweede Wereldoorlog bedenkt Wim Janssen een opvallende stunt in een Arnhemse bioscoop, waar de bezetter niet blij mee zal zijn. De andere leden van het verzetsgroepje proberen hem ervan af te houden want zij vinden het te riskant. Eigenwijze Wim zet toch zijn zin door.
Lees meer
vanaf  € 14,95
Boekomslag Terug naar de kust
Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Koorts
Koorts is een spannende thriller van bestsellerauteur Saskia Noort. Wanneer Dorien de uitbundige Ellen ontmoet wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze verbreekt haar relatie en vertrekt met haar vriendin naar Ibiza. Samen storten ze zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Terug naar toen we begonnen
Bruegel is een bakermat. Zijn werk van ruim vier eeuwen geleden is als een krachtige levensboom blijven doorgroeien tot vandaag. Met de schilderijen van Pieter Bruegel de Oude voor ogen verzamelde Ivo van Strijtem veertig eigentijdse Nederlandstalige gedichten die niet louter terugblikken, maar vooral een kritisch beeld van de moderne mens schetsen.
Lees meer
vanaf  € 10,00
Boekomslag Het Carpa Complot
'Hello, we are looking for highly intelligent individuals.' Aanvankelijk lijkt CARPA 3521 een speelse manier om sollicitanten te werven met puzzels op het internet. Ook de negentienjarige Geus Versluijs laat zich graag uitdagen. Maar hoe verder hij komt, hoe meer hij beseft dat het geen spelletje is.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag De laatste brief naar huis
Een vervallen landhuis in Italië, een tragische liefde en een verborgen gehouden verleden

Tijdens een reis door Italië raakt Briony Andrews gefascineerd door het verleden van een vervallen landhuis in de heuvels bij Napels. Ze vindt daar een stapeltje brieven en gaat op zoek naar de afzender, Sarah Bailey.
Lees meer
vanaf  € 12,50
Boekomslag Gevoeligheid van tijdperk
Vogels zingen nog De vogels communiceren op afstand, met elkaar. De ene zingt uit heimwee en de ander zoekt geestelijke voedsel. De vogels zingen, en soms zuchten voluit uit harten die naar de verte verlangen. En soms zie je de verte dichtbij, je voelt het aankomen. Het moment van bevrijding, op weg naar de voorouders komt steeds dichterbij.
Lees meer
vanaf  € 18,69
Boekomslag The Angel's Revenge
In a world where angels, demons and many other creatures roam Earth hidden amongst humans, there is a princess who is mistreated by her own family. She deals with it for many years, but when they kill the love of her life, she draws the line. Azumi, the said princess, goes to Hell, where she trains and becomes a Hell assassin. Years later she meets Sin and his gang.
Lees meer
vanaf  € 18,96
Boekomslag Alle dagen
Als je een gezin krijgt, verandert alles, zo laat Bernard Dewulf zien in deze bundeling van Kleine dagen en Late dagen, twee even succesvolle als fijnzinnige boeken waarin hij beschrijft wat het vaderschap betekent.
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag De gloed van Sint-Petersburg
'Ik dwaal nog één keer door de stad. De mist trekt langzaam op. Het vriest niet meer maar het voelt kouder dan toen het min tien was, ik word ingehaald door haastige mensen, op weg naar een warm metrostation of een trolleybus.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag Waarom het zo aantrekkelijk is om gelukkig te zijn
Cesare Annunziata is een man van weinig woorden en vele eigenaardigheden. Als 77-jarige weduwnaar doet hij waar hij zelf zin in heeft: voornamelijk mijmeren over zijn vreemde levensgeschiedenis en afspraakjes maken met Rossana, een verpleegster van lichte zeden. Zolang hij zijn buurvrouw met al haar katten maar niet tegen hoeft te komen.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Wanneer het stormt op het schip van staat!
Zonder enige Haagse ervaring in een bijzonder kabinet van VVD, D66 en GroenLinks neemt Pieter Tromp de veiligheid van Nederland op zich als Minister.
Lees meer
vanaf  € 15,42
Boekomslag Shakespeare's Macbeth
Meedogenloos, bloedig en vernietigend. Zo zou Macbeth getypeerd kunnen worden. Het is één van de meest bekende toneelstukken van Shakespeare en wellicht het meest aangrijpende. De diepste roerselen van het innerlijk gemoed worden blootgelegd en de daden die daaruit opkomen, beschreven.
Lees meer
vanaf  € 18,75
Boekomslag Francesco en Bianca
In de dichtkunst, literatuur, muziek en in films wordt er regelmatig een poging gedaan gevoelige snaren te raken op het gebied van liefde en verliefdheid.
Lees meer
vanaf  € 18,96
Boekomslag Het groot wielerwoordenrijmpjesboek
Er verschenen in de loop der jaren meerdere wielerwoordenboeken waarin wielertermen niet alleen worden uitgelegd maar ook toegelicht, b.v. met anekdotes uit de wielerhistorie, uitspraken van renners, (flarden) poëzie en proza. Miel Vanstreels (1951) gaat in deze bundel nog iets verder: hij licht 100 wielerbegrippen toe met een korte omschrijving én een rijmpje.
Lees meer
vanaf  € 12,91
Boekomslag Het Vuur van de Waarheid
2047. Ludwig Mann wordt verkozen tot provoost van de Verenigde Staten van Noord-Europa en is misschien de laatste hoop om een planeet die geteisterd wordt door verdeeldheid, oorlog en een nijpend gebrek aan voedsel en grondstoffen te redden van de ondergang. Videojournalist Arnold Verheiden ligt er niet echt wakker van, die slaapt liever uit.
Lees meer
vanaf  € 17,95
Boekomslag Liefde werd mijn wapen
Soheila Fors werd geboren in Iran tijdens het sjah-tijdperk. Haar leven is een vertelling van een ongewone vader, van mishandeling en vreemdelingschap, van groepscultuur zowel in goede als in slechte zin en van een langdurig verlangen om God te leren kennen. Via Turkijke vlucht Soheila naar Zweden.
Lees meer
vanaf  € 15,99
Boekomslag Grenzeloze liefde
De roman 'Grenzeloze liefde' van Kyra Rutgers is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit haar eigen leven. Het verhaal begint in Blackpool, Engeland, begin jaren negentig. Julia beleeft een intens gelukkige tijd met haar man, de Iraanse zakenman Mohsen, en hun zoontje Omar. Haar nare jeugdjaren met een liefdeloze moeder heeft ze eindelijk achter zich gelaten.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag Mijn ware verhaal DL
dwarsligger 602 Karin Bloemen Mijn ware verhaal Het openhartige verhaal van Karin Bloemen over haar jeugd 'Geluk is de beste wraak.' – LINDA. Gevangen in het blikveld van duizend ogen, dat is hoe Karin Bloemen opgroeide. In Mijn ware verhaal vertelt ze voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik en angst.
Lees meer
vanaf  € 17,99
Boekomslag Trocadéro
Na de belangrijkste sollicitatie van zijn leven neemt Julian Perceval de trein naar Parijs, om een oude belofte in te lossen. Hij is niet op zoek naar vriendschap, maar ontwikkelt toch intensieve banden met zijn buurmeisje en met twee Nederlandse studenten.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Als we het overleven
Vier schoolvriendinnen waren vast van plan om contact te houden na hun afstuderen. Nadat ze elkaar vijfentwintig jaar niet gesproken hebben, komen er drie weer terug bij hun 'alma mater', de universiteit waar ze zijn opgeleid. Daar komen ze erachter dat hun vierde vriendin, Hope, gestorven is.
Lees meer
vanaf  € 20,00
Boekomslag Blaffende honden
Een persoonlijke en poëtische oproep voor ons continent en onze tijd In de zomer van 2018, als Sandro Veronesi met zijn vrouw en kinderen ontspannen vakantie viert aan de Italiaanse kust, raakt hij op een dag zo van slag dat hij weer begint te roken.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag De glorieuze reis van Arthur Less
Het zit Arthur Less niet mee. Zijn schrijverscarrière loopt vast, zijn vijftigste verjaardag hangt boven zijn hoofd en hij krijgt een uitnodiging voor de bruiloft van zijn ex-minnaar. Gelukkig is er een uitweg: een reeks internationale uitnodigingen van halfbakken literaire evenementen. Arthur neemt ze allemaal aan en vertrekt.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Onder de palmboom
Nu ik niet meer werk, kan ik tijd besteden aan schrijven. Op het eiland Tenerife, sluipt het idee in mijn hoofd om verhalen te schrijven wat ik meemaak en wat ik verzin. Wanneer ik interessante mensen ontmoet, zie ik er meteen een verhaal bij.
Lees meer
vanaf  € 15,95
Boekomslag Dorpsvertellingen
Daniël C. Blondeel Timmerman heeft een betrouwbare reputatie opgebouwd als managementtrainer en -coach. Als gastheer in de Oud-Katholieke kerk van Culemborg geniet hij nu van de gesprekken met enthousiaste bezoekers. Hij is een scherp observator en dat is te proeven in zijn verhalen.
Lees meer
vanaf  € 17,80
Boekomslag Over Michael Jackson
Michael Jackson, The King of Pop: icoon, provocateur, mysterie.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Antoinette
Een zondag in Boedapest. In het park voor een thermaalbad wacht een 42-jarige man op een vrouw. Om drie uur, op deze dag, onder deze bomen zal hij haar ontmoeten. Maar Antoinette komt niet opdagen. In plaats van haar te bellen, bezoekt hij het thermaalbad: een plek van troost.
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag De Heksencode
Salem 2320 Nola woont samen met haar familie in Salem Common. Al ziet het ernaar uit dat ze daar niet lang meer kunnen blijven. Het elfde gebod van het Spero, opgericht door profeet Roderick, steekt daar namelijk een stokje voor.
Lees meer
vanaf  € 12,95
Boekomslag Jij bent de ware
Deel 2 van de Seattle Sullivans-serie

Mia Sullivans hart is niet zo makkelijk te veroveren. Ze is een succesvolle zakenvrouw en kan prima haar eigen boontjes doppen. Toch lukt het haar niet om Ford Victor te vergeten, de sexy muzikant met wie ze een paar perfecte dagen en nachten doorbracht voor hij haar verliet.
Lees meer
vanaf  € 16,99
Boekomslag Ik blijf hier
Hoe een dorp in de bergen zich verzet tegen zijn eigen verdrinkingsdood

Het in Trentino (Zuid-Tirol) gelegen Curon, Graun im Vinschgau in het Duits, is een plek op het breukvlak van de geschiedenis. Nadat Mussolini in 1923 aan de macht is gekomen wordt de bevolking het gebruik van hun moedertaal ontzegd. Het Duits wordt zelfs van de grafstenen gewist.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Wegens vakantie gesloten
Wie Italië wil begrijpen, moet Italië in augustus leren begrijpen. Het is een maand zo machtig dat al het andere ervoor moet wijken; de politiek, de maffia, het voetbal, zelfs de kerk. Augustus is de maand waarin puberliefdes opbloeien en twintigers met hun strakke, zoute lijven door de branding flaneren.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag De bubbel
Businesstripjes naar Hawaii, doping uit Silicon Valley, bazen met een sudden wealth-syndroom en geklaag over sushi die wordt afgeschaft als lunch. Anna is vastbesloten om in Londen als marketingmanager carrière te maken bij de snelgroeiende techstart-up ImageBuilders en dompelt zich onder in de techwereld.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Valtuig
Midas is hypersensitief. Via een geboortevlek op zijn schouderblad kan hij stemmingen en gevoelens van mensen capteren. Maar bij de succesvolle Alex voelt hij niets. Ondanks de herhaalde waarschuwingen van Midas valt zijn adoptiefzus Lana voor de charmes van de knappe, blonde Alex. Ze besluiten te trouwen, tot wanhoop van Midas.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Overleven
De rijke erfgenaam Belim Parsis is niet gelukkig met zijn gemakkelijke leven. Als tijdverdrijf verovert hij onder de schuilnaam Ashan stiekem zijn plek als kooivechter in de Stad. Na een dubieus gevecht en het overlijden van zijn geliefde onderwijzer, neemt hij een drastisch besluit. Belims zus Salvia is jaloers op de vrijheid die mannen hebben.
Lees meer
vanaf  € 17,95
Boekomslag Rachels rokje
Als meisje heeft Rachel Stottermaus nooit haar liefde aan Douglas D. durven verklaren. Wanneer ze hem als volwassen vrouw na dertig jaar tegenkomt op straat en de bliksem opnieuw toeslaat durft ze nog steeds niet. Bij wijze van verklaring besluit ze een rokje te maken.
Lees meer
vanaf  € 17,50
Boekomslag IJstijd
IJstijd is de derde roman van Maartje Wortel. Een geestige, ontroerende en slimme roman over de liefde, over literatuur en over identiteit.
Lees meer
vanaf  € 15,00