Koken en eten

Smullen of juist afvallen? Onze kookboeken bieden inspiratie om lekker en gezond te koken. Ideaal voor de feestdagen of om het vakantiegevoel van de buitenlandse keuken langer vast te houden.
44 resultaten in Koken en eten | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Ready, Set, Go
Hoe combineer je een hectisch leven met gezond koken? Slim vooruitblikken, creatief kokerellen en quickies in the kitchen! Want yes, we kunnen wel degelijk "drukdrukdruk" zijn en toch een week lang de lekkerste energieke maaltijden op tafel toveren. Stefanie Baert van FoodLove weet als geen ander haar liefde voor gezond eten te combineren met een drukke levensstijl.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Madam Bakster
Geen geslaagd feest of gezellig samenzijn zonder desserts. Zo denkt ook Laura Verhulst, bekend als "Madam Bakster" erover. Als jong meisje al was de keuken de plek waar ze het liefste vertoefde. Ook na haar strijd tegen de kilo's bekoelde haar vroeg ontloken liefde voor desserts niet.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag De Thermomix editie 2
'Nooit meer diëten, de Thermomix-editie 2' brengt de populaire recepten uit de Nooit meer diëten-reeks op maat van de Thermomix. Via de heerlijke en gezonde recepten van Sandra Bekkari zal je de functionaliteiten van je favoriete keukenrobot nog beter leren kennen.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag Your Healthy Fix
Klinken de termen açai bowls, superfood smoothies en vegan treats je compleet vreemd in de oren? Tijd om je bij te scholen dan, want het zijn dè nieuwe foodtrends van 2018. Esther Andries was de eerste om die via haar healthy foodbar in Antwerpen-Zuid te introduceren bij het Belgische publiek.
Lees meer
vanaf  € 21,99
Boekomslag Lekker Thuis
De supersuccesvolle één-reeks Thuis gaat over zoveel: over liefde en verdriet, over conflicten en verzoeningen, en over alles wat in modale huisgezinnen gebeurt. Dus ook over eten en drinken. Dit boek verzamelt enkele tientallen recepten van de Thuis-personages (dranken, hoofdgerechten en desserts) zoals die in de reeks werkelijk zijn klaargemaakt en geserveerd.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag 5
Met vier succesvolle boeken op rij heeft de boekenreeks 'Nooit meer diëten' geen introductiemeer nodig. Auteur en voedingsdeskundige Sandra Bekkari inspireerde al duizenden mensen tot een gezondere levensstijl, dankzij haar eenvoudige maar eff ectieve Sana-methode.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag But first, tea
Er zijn weinig dranken die zo'n lange traditie en geschiedenis hebben als thee. En er is misschien geen enkele drank die zoveel positiviteit uitstraalt. Thee geeft je een moment van stilte na een drukke dag, brengt mensen in verbinding, wordt gebruikt om gastvrijheid uit te drukken, is rijk aan anti-oxidanten en brengt ons brein totrust.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag 4
Vlaanderen viel als een blok voor de sympathieke voedingsdeskundige Sandra Bekkari. En als nieuw VTM-gezicht in een dagelijks kookprogramma zal haar populariteit alleen maar stijgen. Met haar Sana-methode en de 'Nooit
meer diëten'-boekenreeks inspireert ze iedere dag opnieuw meer mensen om de overstap te maken naar een gezondere levensstijl.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Nooit meer diëten, de Thermomix-editie
Wie voedingsdeskundige Sandra Bekkari nu nog niet kent, heeft de voorbije maanden op een andere planeet geleefd. Van haar boekenreeks 'Nooit meer diëten' verkocht ze intussen al meer dan 150.000 exemplaren.
Lees meer
vanaf  € 29,95
Boekomslag De Grote Groentebijbel
Langzaam maar zeker hebben groenten een essentiële plaats opgeëist in de keuken. Meer dan verdiend: groenten scoren hoog qua duurzaamheid en gezondheid, maar zijn gewoon ook overheerlijk. In De Grote Groentebijbel verzamelen we alle Europese groenten in één referentiewerk.
Lees meer
vanaf  € 39,95
Boekomslag 3
Na het overweldigend succes van de eerste twee delen van de 'Nooit meer
diëten'reeks is de vraag naar nieuwe recepten en meer informatie over
de Sanamethode van voedingsdeskundige Sandra Bekkari groter dan ooit.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Gedistilleerde dranken
Al in de 16de eeuw gingen de Spaanse conquistadores bij gebrek aan brandewijn aan de slag met het sap van de agaveplant. Het drankje dat zij destilleerden was de voorloper van tequila. Ook jenever heeft alles te maken met brandewijn: in de middeleeuwen won de versie gemaakt van de jeneverbes aan populariteit.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Koken 2.0 het vervolgboek
Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids.
Lees meer
vanaf  € 59,95
Boekomslag Dagen zonder vlees
In 2011 riep Alexia Leysen voor het eerst op om samen vegetarisch te vasten,om zo de klimaatproblematiek onder de aandacht te brengen. Met succes: 'Dagen zonder vlees' groeide in enkele jaren tijd uit tot een burgerinitiatief dat in 2015 steunde op het enthousiasme en de hulp van maar liefst 55.000 mensen.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag 2
In de bestseller 'Nooit meer diëten' leerde voedingsdeskundige Sandra Bekkari hoe je jezelf in 7 eenvoudige stappen een gezond voedingspatroon kan aanleren dat diëten voor eens en altijd overbodig maakt. 'Nooit meer diëten II' focust vooral op de moeilijke momenten, waarop de verleiding genadeloos toeslaat.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Gezond gulzig met Lien
g ulzigheid een hoofdzonde? Niet als je Lien Willaert heet! Door haar kleine ingrepen zorgt ze er met haar (h)eerlijke recepten voor dat je ongemerkt minder calorieën en meer gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. En zo kan je complexloos volmondig genieten.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Wat (w)eten we?
Wist u dat kalveren op een ziekmakend dieet worden gezet opdat hun vlees er in de supermarkt bleek zou uitzien? En dat er in diepvrieslasagnes geen echt vlees en geen echte kaas zit? En dat bonen uit Kenia kopen een aanslag is op het milieu? En dat biologisch voedsel niet altijd gezonder is en light voedsel niet altijd lichter? De mens anno 2015 heeft eigenlijk geen idéé
Lees meer
vanaf  € 19,95
Boekomslag Het gouden bakboek
in 1929 besloot de Margarine Unie met de productie van Solo te beginnen, het eerste plantaardige alternatief voor boter van een Belgisch merk. Sinds dan hebben generaties leren bakken en koken met Solo.
Lees meer
vanaf  € 22,95
Boekomslag BBQ Academy
Warme dagen, sfeervol gedekte tafels in de tuin, gasten die keuvelend
binnensijpelen en geuren vanaf de grill die de smaakpapillen beginnen
te prikkelen. Barbecueën is genieten, dat staat vast. Zowat iedereen kan
dan ook barbecueën. Of toch niet?
Barbecueën is zoveel meer dan een stukje vlees op een warme grill gooien.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag De supermarkt chef
wat eten we vandaag? Die vraag moet in zowat elk huishouden dagelijks wel eens gesteld worden. Want geef toe: er gaat niets boven een zelfbereide maaltijd of een gerecht dat de gezinskok van dienst, je lief of je beste vriend(in) heeft klaargemaakt. En toch komen we door de dagelijkse drukte vaak niet meer aan koken toe.
Lees meer
vanaf  € 19,95
Boekomslag Nooit meer diëten
Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de noodzaak van gezond eten, is het niet altijd gemakkelijk om ook effectief de omschakeling te maken. 'Saai', 'niet lekker', 'hongergevoel blijft', de voor¬oordelen zijn legio. De Sana-methode bewijst dat het anders kan.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag De would-be chef
You can't have it all: én gevierd radiopresentator zijn én topchef. Of toch? Q-musicpresentator en foodie Sven Ornelis weet alvast hoe hij zijn gasten kan verbluffen met een fantastische maaltijd zonder dat hem dat al te veel moeite kost. Met een paar slimme trucjes slaagt hij erin een simpele pasta er toch indrukwekkend te doen uitzien.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Easy Iceland
Het ruwe en spectaculaire IJsland maakte de laatste jaren furore als populaire reisbestemming. Maar ook de IJslandse keuken is het ont¬dekken waard! Met haar traiteurservice Fisk Boutique, in het televisieprogramma De Perfecte Keuken met Piet Huysentruyt en in Toasted! op de kooktelevisiezender Njam! verraste de blonde keukenprinses Dagn.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Bar & food
Al tien jaar scoort de Antwerpse Brasserie Appelmans met haar 'gevaarlijke' absint, verrassende cocktailkaart, haar mix van klassieke en hedendaagse brasseriegerechten en de opzwepende muziek van haar dj's. Een avond in Appelmans is altijd een feest.
Lees meer
vanaf  € 29,95
Boekomslag Gehakt
Met 'Gehakt' maakt Wim Ballieu komaf met het banale en einde-van-de-maand-eten-imago van gehakt en maakt hij je warm voor de talloze mogelijkheden van het gemalen vlees. Wim staat al geruime tijd gekend als een kok met ballen aan zijn lijf o.a. in zijn restaurants 'Balls & Glory'.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Het grote Noordzeevis kookboek
Bestaat er iets lekkerders dan een versgevangen vis, recht van het net in de pan? Met dit boek bij de hand is er weinig dat eraan kan tippen. In 'Het Grote Noordzeeviskookboek' worden alle zeevissen en schaaldieren van de Noordzee gebundeld in een schitterend naslagwerk.
Lees meer
vanaf  € 39,95
Boekomslag Patisserie - le creuset
Limoncello tiramisu met Napoleon snoepjes en aardbeien, heerlijk gebak met amandelen en papaja of brownies met mango... Wie vaste waarden weet te combineren met eigentijdse en vernieuwende vondsten verdient een standbeeld. Le Creuset koos voor een boek.
Le Creuset is al lange tijd bekend als dé referentie op het gebied van kookgerei.
Lees meer
vanaf  € 9,90
Boekomslag Met vrienden van de smaak aan tafel
Wie ooit mee aan tafel schoof bij Vrienden van de Smaak genoot van een ontdekkingstocht naar authentieke smaken, pure productenen prachtige plekken. Vrienden van de Smaak, u zegt? Vrienden van de Smaak organiseert sinds 2012 bijzondere buitendiners op unieke locaties in heel België.
Lees meer
vanaf  € 35,00
Boekomslag Liens lichte klassiekers
Wie gaat er niet likkebaarden van een dampend bord vol-au-vent? En van een smeuïge lasagne, die net uit de oven komt? Om van die overheerlijke chocolademousse achteraf maar te zwijgen... We houden allemaal van lekker eten. Helaas laat die romige witte saus de heupen niet ongemoeid.
Lees meer
vanaf  € 29,95
Boekomslag De Burgerij
Sportjournalist Robin Janssens staat met zijn succevolle hamburgerketen 'De Burgerij' aan de top. Berchem, Schoten, en de laatste locatie aan het MAS zorgen voor lange wachtrijen en reservaties, maar vooral voor veel trouwe klanten en aficionado's. Zijn geheim? Topingrediënten, onberispelijke service en heerlijke verrassende variaties.
Lees meer
vanaf  € 22,50
Boekomslag Grill en Plancha - le creuset
Grillen kan op verrassend veel manieren en koken op de plancha bakplaat wordt steeds populairder. Makkelijk, snel klaar en bereid met weinig of geen vetstoffen. Buiten of binnen, grill en plancha smaken even lekker op een warme, zonnige dag als op een koele avond.
Lees meer
vanaf  € 9,95
Boekomslag Het eenvoudigste wijnboek ter wereld
Wijnboeken of -gidsen waarin gegoocheld wordt met termen als bouquet, primaire, secundaire of tertiaire aroma's en coulure zijn niet aan Bruno Vanspauwen besteed. Deze culinair journalist en wijnkenner zag het als een uitdaging om zijn expertise over wijn te bundelen op een voor iedereen vatbare manier.
Lees meer
vanaf  € 17,99
Boekomslag Literair kookboek
De madeleinecakejes van Proust, de magische tea party van 'Alice in
Wonderland', Jane Austens appeltaart... Al lezende kregen we vaak veel lekkers
voorgeschoteld.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag On the rocks
Met een cocktail in de hand luiden we officieel de zomer in. Stijlvol cool maar met een warme glimlach stelt de barman, pardon: mixologist, ons een zalige cocktail voor. Van een frisse Frozen Margarita tot een zoete Strawberry Daiquiri, van een exotische Piña Colada tot een pittige Bloody Mary, er bestaan talloze variaties.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Stevia het zoete wondermiddel
Het smaakt 300 keer zoeter dan suiker en het bevat geen calorieën of koolhydraten. Een wonder? Misschien wel. Maar het bestaat en het heet 'stevia'. Deze plantaardige zoetstof wordt al eeuwenlang gebruikt in Latijns-Amerika en is sinds kort ook in Europa toegelaten. In dit boek staan de hele geschiedenis, het verhaal en de verdiensten van het nieuwe 'wondermiddel'.
Lees meer
vanaf  € 22,50
Boekomslag Tajines
Een tajine staat garant voor heerlijke malse gerechten. Van oorsprong Noord- Afrikaans, dus bij uitstek geschikt om die heerlijke kip met citroen of olijven mee te maken, of een traditionele tajine van lamsvlees met dadels. De geur in je keuken doet je heimwee krijgen naar verre oorden. Toch past een tajine ook perfect in de dagelijkse, hedendaagse keuken.
Lees meer
vanaf  € 9,95
Boekomslag Ovenschotels - le creuset
De perfect gebraden kip, heerlijke
Belgische witloofrolletjes met ham,
gezonde vegetarische gerechten en uiteraard
de lekkerste desserts zoals dé tarte
tatin, allemaal komen ze recht van de
oven, op je bord!
In dit boek staan ze allemaal, en nog
veel meer, van klassiekers tot originelere
versies.
Lees meer
vanaf  € 9,95
Boekomslag Slimmer eten
Wat staat op verpakkingen van
voedingswaren? Wat beloven producenten,
en maken ze hun beloftes waar? Wat is de échte
voedingswaarde van een energiereep? Hoe gezond
is een kant-en-klare maaltijd? En wat betekent een
verlaagd zoutgehalte eigenlijk? Journalist Frank
Willemse pluisde de verpakkingen van duizenden in
de supermarkt verkrijgbar
Lees meer
vanaf  € 29,95
Boekomslag Annes lekkerste Chocolade recepten
De bekendste Franse chocolade-specialist Anne Deblois is met dit boek niet aan haar proefstuk toe. Na 5 heerlijke kookboeken over chocolade, die stuk voor stuk in Frankrijk bestsellers werden, is dit boek opnieuw een feest voor chocoholics! Behalve 70 heerlijke chocoladegerechten, staan in het boek nog een heleboel interessante weetjes over chocolade.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Deel 2
Never change a winning team. Dé bestseller van vorig najaar is klaar voor een vervolg. Het nieuwe boek laat alweer op een frisse, sprankelende en moderne manier de drie topchefs van het moment elk 12 recepten op een heldere manier uitleggen, zodat de lezer zin krijgt om de gerechten in zijn eigen keuken klaar te maken.
Lees meer
vanaf  € 34,95
Boekomslag Wat te koken en hoe het te koken
Ook op zoek naar het geheim van perfect
gebraden kip? Naar hét recept van spaghetti
alla carbonara of de ultieme Indische curry? Naar het
toprecept voor chocoladebrownies of de beste manier
om zelf pizzadeeg te maken?
Zoek niet langer, want dit boek geeft het antwoord op
honderden culinaire vragen.
Lees meer
vanaf  € 9,95
Boekomslag Isabella's Italiaanse zomer
In dit boek heeft Isabella Cozzi (bekend van 'Isabella's Pastabijbel') een bonte verzameling Italiaanse zomergerechten gebundeld. Van la merendina (het vieruurtje) tot het aperitivo, van la grigliata (de Italiaanse barbecue) tot la sagra (dorpsfeest), elke maaltijd is een feest in Italië.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Mario's Vlaamse keuken
Mario Cattoor (van restaurant ‘De Vlaamsche Pot’) legt in dit boek, wars van alle oubolligheid, de nadruk op het robuuste, het authentieke karakter van 'ons' culinair erfgoed, met een knipoog naar de traditie. Een boek over handgepelde garnalen, ambachtelijke vleeswaren, het edele varken en regionale groente en fruit.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag Isabella's pastabijbel
Wie ooit een kooksessie bij de Italiaans-Belgische Isabella Cozzi  volgde, kent voorgoed alle do’s en dont’s van de Italiaanse pastakeuken uit het hoofd. Hoe zelf pasta maken? Wat zijn de ideale kooktijden? Welke kaas hoort bij welke saus? En waarom mogen we geen olijfolie bij de pasta toevoegen? Uw bord spaghetti zal er nooit meer hetzelfde uitzien.
Lees meer
vanaf  € 29,95