Economie

Rekenmeesters zijn het regelmatig niet eens over economische vooruitzichten, de boeken in deze categorie verschaffen vooral economisch inzicht waaronder die van bekende economen.
34 resultaten in Economie | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Wat voor type ben jij?
Het ideale team samenstellen met MBTI Waarom duren onze vergaderingen altijd zo lang en leveren ze zo weinig op? En hoe kunnen we eindelijk eens werk gaan maken van effectief timemanagement? Zit iedereen in mijn team wel op de juiste plek? Waarom doen die anderen alles zo 'anders'? Om inzicht te krijgen in de uiteenlopende karakters op de werkvloer werken beroepskeuzeadv
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag Bitcoin en andere cryptovaluta
Een duidelijke introductie tot de wereld van bitcoins en andere cryptovaluta
  • Is bitcoin een bubbel of het begin van een revolutie?
  • Hoe schaf je cryptovaluta aan en waar bewaar je ze?
  • Kan je echt steenrijk of straatarm worden door cryptovaluta te kopen?
Je kunt tegenwoordig geen verjaardag meer bezoeken of het gaat over cryptovaluta.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Wereldwijde ongelijkheid
‘Een must-read.’ – Thomas Piketty In de decennia na de val van de Berlijnse Muur vond de grootste herverdeling plaats van welvaart sinds de Industriële Revolutie. De absolute winnaars in de wereld zijn de superrijken, maar ook de middenklasse van de opkomende economieën in Azië.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Wie krijgt wat - en waarom
De marktwerking van kiezen en gekozen worden Tot voor kort richtten economen zich vooral op markten voor goederen en diensten waar de prijzen de doorslaggevende factor zijn bij het bepalen wie wat krijgt. In zo’n markt beslis je wat je wilt en als je het kunt betalen kun je het krijgen. Maar in de huidige economie gaat het vaak al lang niet meer zo.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Het betere werken!
Werken vanuit rust en overzicht en resultaat boeken!
  • Wil je orde aanbrengen in je werk?
  • Stress, chaos, te veel informatie en e-mail?
  • Worstel je met je tijd, taken en deadlines?
  • Ga je ook clean-desk-werken of de overstap maken naar een vorm van Het Nieuwe Werken?
Ga dan nu aan de slag met Het Betere Werken! En leer:
vanaf  € 7,99
Boekomslag Projectleiderschap
Een overzicht van alle aspecten van projectmanagement De rode draad in Projectleiderschap is het eigenaarschap rondom een project. Het gaat dus niet alleen over ‘managen’, zoals beheersen en bewaken. Het gaat ook over leiden, zoals voorbeeldgedrag vertonen, mensen inspireren en de ambassadeurrol vervullen.
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Ondernemingen in zwaar weer
Wat ging er mis bij Ahold, Fortis, SNS Reaal, de Noord-Zuidlijn, Polare, Laurus, de VOC… Het aantal faillissementen in Nederland is hoger dan ooit. De crisis is inderdaad een belangrijke schuldige, maar zwaar weer is van alle tijden en komt net zo goed voor als het economisch beter gaat.
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag Dat is toch duidelijk?
Een overstroming leidt ertoe dat Paul de voorraad en distributie van zijn filiaal op een andere manier moet regelen. Hij kiest voor originele oplossingen waarbij iedereen zijn werkwijze moet veranderen. Het wordt al snel duidelijk dat veranderingen alleen slagen als iedereen er voordeel bij heeft. Anders gaan de hakken in het zand - vaak met een reden.
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag De zwakste schakel
In dit boek past Eliyahu Goldratt de TOC (Theory Of Constraints)-principes toe op projectmanagement. Hij doet dit in de vorm van een roman, een benaderingswijze die in 'Het doel' al bijzonder effectief bleek.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Leiderschapslessen van Mandela
Verschillende mensen vertellen over wat hun ontmoeting met Nelson Mandela voor hen heeft betekend. Verhalen die laten zien hoe Mandela kracht en inspiratie overbrengt op anderen. Hoe hij mensen verandert en de wereld bijzonder maakt door gewoon mens te zijn. Een prachtige bron van leiderschap in zijn meest pure en oprechte vorm.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Het is geen toeval
Alex Rogo heeft een prima jaar achter de rug. Hij si verantwoordelijk voor drie bedrijven en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Dan komt de raad van bestuur met een beleidswijziging. Er is cash nodig en de bedrijven van Alex worden in de etalage gezet. Een dilemma voor Alex.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Help, ik zoek mijn passie
'Je cv moet perfect zijn.'
'Vroeger was alles beter.'
'Je moet werken vanuit je passie.'

In de wereld van werk bestaan vele mythes. Wie kent ze niet? 'Als je weet wat je wilt, kun je alles bereiken.' Soms werken ze verlammend, soms zijn ze versluierd, soms brengen ze je aan het twijfelen.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Noodzakelijk maar niet voldoende
In deze vierde businessroman van Eli Goldratt zien we hoe het management van een groot ERP-softwarehuis worstelt met de enorme druk die er door de beurs op hen gelegd wordt. Groeien met 40%, elk jaar opnieuw.
Lees meer
vanaf  € 6,99
Boekomslag Personeel
Zodra je personeel aanneemt, word je werkgever. Je moet allerhande beslissingen gaan nemen. Hoeveel en welke mensen neem je in dienst? Hoe organiseer je zaken aangaande salaris, begeleiding en teamvorming? Het motiveren en zo goed mogelijk laten presteren van personeel is van essentieel belang voor elke werkgever.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Van factuur tot aangifte
Voor zowel startende als ervaren ondernemers is het van belang dat de administratie op orde is. Elk kwartaal volgt de BTW-aangifte en aan het eind van het jaar wacht de afrekening over de winst. Bij de belastingaangifte is genoeg te halen als je de weg kent.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Je eigen PR
'Bescheidenheid siert de mens en 'Eigen roem stinkt. Twee bekende Nederlandse gezegden, die de meeste vrouwen braaf volgen, want je zou je hoofd eens boven het maaiveld uitsteken.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Vrouwen en geld
Ben jij een spaarder of een spender? Hoe heb jij je geldzaken geregeld? Zou je er bij een scheiding financieel op achteruit gaan? En hoe zit het met dat pensioen van je? Heb je tegen die tijd een appeltje voor de dorst? De meeste vrouwenmoeten nogal wat overwinnen om zich te verdiepen in hun financiƫn ('saai, 'ingewikkeld, 'ik geef het liever uit).
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Zelfstandig ondernemer
Je wilt een eigen bedrijf opzetten. Hoe pak je dat aan? Wat moet je weten en waar moet je rekening mee houden? Waar begin je? Dit boek geeft je een overzicht van alles wat op je pad komt. Van businessplan tot financiƫle administratie, van verzekeringen tot pensioen.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Alles heeft een prijs
Alles heeft een prijs begint met een simpele gedachte. Het kopen van een auto, de beslissing om aan kinderen te beginnen, maar ook arbeidsparticipatie van vrouwen en de vergrijzing van de maatschappij; aan alles hangt een prijskaartje. Maar het is helaas niet zo simpel als het lijkt.
Lees meer
vanaf  € 10,99
Boekomslag Projectmatig werken
Projectmatig werken is geschreven voor iedereen die betrokken is bij een project en die invloed wil hebben op de gang van zaken binnen dat project. Projectmatig werken is inmiddels een ingeburgerde aanpak binnen de meeste organisaties, Het is zinvol wanneer er sprake is van mensen die met beperkte middelen een maximale prestatie moeten leveren.
Lees meer
vanaf  € 6,99
Boekomslag Altijd online
Je zit met iemand op het terras. Hij kijkt steeds naar nieuwe mail op zijn iPhone, jij wordt twee keer gebeld. Je wilt genieten van je vrije tijd, maar je bent met je hoofd helemaal niet bij wat er om je heen gebeurt. Want we zijn altijd en overal bereikbaar: willen we dat eigenlijk wel? We communiceren meer online dan in het echt.
Lees meer
vanaf  € 10,99
Boekomslag Emigreren & ondernemen
Droom je weleens van een eigen bedrijf in een warm en zonnig land? Hoe maak je die droom dan waar? Ondernemen in het buitenland doe je niet zomaar; een andere cultuur, taal en regels maken het niet eenvoudiger. Een goede voorbereiding vergroot de kans op succes.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag 50 manieren om dwars te liggen
Herken je dat? Denk je tijdens een vergadering spijkers met koppen te slaan en eindelijk tot een besluit te komen, zegt een collega: Maar hebben we wel alle risico's in kaart gebracht? Of een ander merkt op: Dit plan kan nooit iets worden, er is onvoldoende draagvlak.

En je bent weer terug bij af.
Lees meer
vanaf  € 20,00
Boekomslag Sparen voor later en nu!
Sparen is hot. Zelfs doorgewinterde beleggers kiezen nu voor de spaarbank. Voor een buffer, om dromen te realiseren, voor later, maar ook voor nu! Want als je spaart voel je je gewoon beter.
Lees meer
vanaf  € 10,99
Boekomslag Zakboek voor geslaagd projectmanagement
Projecten: wie komt er niet mee in aanraking? Maar wat maakt iemand nu een goede projectmanager?

Om het kaf van het koren te scheiden is de IPMA-certificering in leven geroepen. Deze internationale certificering gaat uit van zesenveertig competenties waar een goede projectmanager aan moet voldoen.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag Zaken doen voor je plezier
In dit boek krijgt de zakenman een spiegel voorgehouden. Zijn ondergeschikten wordt gewezen op het belangrijke werk dat de bazen doen en de geniale gedachten die hen beheersen, ook als ze niets doen. En ook zij die eens baas willen worden, kunnen in dit boek een lachende leidraad vinden. Want vergis u niet.
Lees meer
vanaf  € 15,99
Boekomslag Magische vijfhoek
De magische vijfhoek;is een begrip uit de economische politiek. Het staat voor de vijf doelstellingen: evenwichtige arbeidsmarkt, economische groei, stabiele prijzen, redelijke inkomensverdeling en evenwicht op de betalingsbalans. Het boek is geschreven voor de economisch geinteresseerde krantenlezer.
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag Het hooibergsyndroom
Goldratt bespreekt in Het Hooibergsyndroom - onder informatici en beleidsmakers een bekend probleem - de voetangels en klemmen van de dataverwerking. Hij beantwoordt de vraag hoe een overvloed aan losse gegevens omgesmeed kan worden tot een eenvoudig hanteerbaar managementinstrument.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag Een klein land in de 20e eeuw
De Nederlandse economie heeft de laatste tien jaar een opmerkelijke 'come back' gemaakt. Terwijl amper 15 jaar geleden internationaal vooral de 'Dutch disease' de aandacht trok, overheerst thans alom bewondering voor de prestaties en dynamiek van het 'poldermodel'.
Lees meer
vanaf  € 27,50