Economie

Rekenmeesters zijn het regelmatig niet eens over economische vooruitzichten, de boeken in deze categorie verschaffen vooral economisch inzicht waaronder die van bekende economen.
1.894 resultaten in Economie | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag How to become the best Content Creator
Rick Hermanussen schreef 3 boeken, een trilogie, over copywriting (beter leren schrijven), content creation (weten wat je moet posten op Social Media) en over ondernemingschap aan de hand van meer dan 500 ervaringen van anderen.
Lees meer
vanaf  € 39,99
Boekomslag How to become the best Entrepreneur
Hallo! Ik ben Rick Hermanussen, een schrijver van 3 met elkaar verweven boeken. Een trilogie over Verleidend Schrijven, Content Creaties & Ondernemerschap: 1. Hoe word je de beste Copywriter - Auteur Rick Hermanussen 2. Hoe word je de beste Content Creator - Auteur Rick Hermanussen 3.
Lees meer
vanaf  € 39,99
Boekomslag Handboek Externe Verslaggeving 2019
In een sterk door wet- en regelgeving gekaderd beroep # zoals het accountantsberoep # is het niet vreemd dat u zich in uw dagelijks werk af en toe afvraagt of u wel correct handelt conform de regelgeving. Met deze uitgave heeft u alle informatie bij de hand om NL GAAP correct toe te passen.
Lees meer
vanaf  € 82,50
Boekomslag De Gelukseconomie
Het kapitalisme heeft ons welvaart gebracht, ook sociaal-emotionele armoede. Nog nooit waren zoveel mensen depressief, eenzaam en burn-out.
Lees meer
vanaf  € 39,95
Boekomslag Het ultieme vegan kookboek,
Auteur: Happy Vegan Titel boek: Het ultieme vegan kookboek, 84 heerlijke recepten + tips en tricks Het boek bestaat uit de volgende hoofdstukken: (deze receptuur is ook los verkrijgbaar als ebook) - Onmisbare Tips & tricks - 14 Heerlijke vegan smoothies - 14 Heerlijke vegan salades - 14 Heerlijke vegan soepen - 14 Heerlijke vegan voorgerechten - 14 Heerlijke vegan hoof
Lees meer
vanaf  € 26,89
Boekomslag Beginselen accountancy
Accountants en controllers worden opgeleid aan universiteiten en hogescholen. In veel gevallen begint een dergelijke studie met verdiepende vakken als 'financial accounting', 'bestuurlijke informatieverzorging' of 'fiscaal recht'. De 'helikopterview' ontbreekt dan. Dit boek is bestemd voor eerstejaarsstudenten accountancy aan universiteit of hogeschool.
Lees meer
vanaf  € 35,00
Boekomslag 2019
Wat zijn de regels voor de verwerking, waardering presentatie en toelichting van de jaarrekeningposten van ondernemingen die onderworpen zijn aan de bepalingen van BW2 Titel 9? Met dit naslagwerk op uw bureau heeft u de verslaggevingsregels binnen handbereik. De auteurs van deze uitgave werken op de vaktechnische afdeling van KPMG.
Lees meer
vanaf  € 92,96
Boekomslag Handboek Jaarrekening 2019
Wanneer u een jaarrekening opstelt of controleert, moet u rekening houden met tal van regels en richtlijnen. Dit handboek biedt u een overzicht van de actuele stand van zaken omtrent financiële verslaggeving. Het belicht zowel de Dutch GAAP als de IFRS standaarden en wijst daarbij op de verschillen tussen beide.
Lees meer
vanaf  € 104,50
Boekomslag Milieumanagementsystemen
Het landschap op het gebied van milieu is permanent in verandering. Nieuwe wetgeving, nieuwe milieugevaarlijke stoffen, nieuwe milieurisico's of nieuwe productiemethoden maken het voor de milieucoördinator uitdagend om deze veranderingen op te volgen en te implementeren in de organisatie.
Lees meer
vanaf  € 39,00
Boekomslag Het geheim van disruptie
'Het geheim van disruptie' van Menno Lanting bevat de kernboodschap uit zijn bestseller 'De disruptieparadox': de vier paradoxen van disruptie.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Super social
Je klanten zijn de hele dag online, waar blijf jij? Met dit boek bouw je onweerstaanbare sociale media waarmee je mensen echt bij je onderneming betrekt. Super social verandert de manier waarop je sociale media gebruikt. Niet als iets leuks voor erbij, maar als de basis van je communicatiestrategie.
Lees meer
vanaf  € 24,50
Boekomslag Beleggen in vastgoed - Deel II. Thematische toelichting - 1. Kwaliteit
Dit boek 'Kwaliteit' is het eerste deel van Deel II. uit de serie 'Beleggen in vastgoed - Op transparantie gericht'. Het thema is van groot belang, want het toekennen van waarde is kwaliteit gerelateerd, maar daarop wordt nooit serieus ingegaan bij het waarderen. Na het theoretische 1e gedeelte, plaats het 2e gedeelte dat in de context van vastgoed.
Lees meer
vanaf  € 90,00
Boekomslag De bank van goede bedoelingen
Twee jaar mocht de econoom Marcel Canoy in de keuken van de Rabobank kijken. Zonder voorwaarden. Zonder restricties. Zonder contracten. De bank had de ongebruikelijke moed om zich open te stellen.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Denken als Gordon Ramsay
Gordon Ramsay is een duivel in de keuken. Hij vloekt en hij tiert en hij is zowel in de keuken als op tv ongekend succesvol. Hij sleepte een recordaantal van zestien Michelinsterren binnen.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag Beleggen in vastgoed - IV. 1. Marktsegment Science parks
Dit is het eerste boek van deel vier van de serie 'Beleggen in vastgoed - Op transparantie gericht'. Het thema ervan is science park-vastgoed, het beleggen daarin en het managen daarvan. Science parks zijn van belang vanwege de Reen relatief laag risicoprofiel aan toegekenend wordrendementsontwikkeling.
Lees meer
vanaf  € 78,00
Boekomslag Opvallen met visual storytelling in 60 minuten
Als je online aandacht voor je verhaal wilt krijgen, is tekst niet meer voldoende. Je hebt ook beeld nodig: dat wordt veel sneller verwerkt door het menselijk brein. Leer hoe je video, animaties en infographics kunt inzetten voor succesvolle online communicatie.
Lees meer
vanaf  € 12,50
Boekomslag Terug naar de feiten
Op de essentieelste vragen over onze economie krijgen we uit allerlei hoeken misleidende antwoorden. Hoe komt het dat er zo weinig Belgen werken? Waarom dalen de belastingen niet? Staan we straks allemaal in de file? Gaat de overheid binnenkort failliet? In Terug naar de feiten beschrijft Bart Van Craeynest haarfijn hoe het nu echt zit met onze economie.
Lees meer
vanaf  € 20,00
Boekomslag De kern van de administratieve organisatie
- Complete en toegankelijke kennismaking met het vakgebied; - praktijkgericht, voorzien van veel casussen; - gebruik van ERP-systemen als rode draad. De kern van de administratieve organisatie is een basisboek voor het vak Administratieve Organisatie en sluit aan op het competentiegerichte onderwijs.
Lees meer
vanaf  € 62,50
Boekomslag Basisstudie in het boekhouden
- Hét inleidende standaardwerk voor boekhouden voor mbo, hbo en wo; - grondig herziene methode met geïntegreerde opdrachten; - geschikt voor praktijkopleidingen als PBD en MBA.
Lees meer
vanaf  € 39,95
Boekomslag De onweerstaanbaarheidstheorie
Nu alles een commodity wordt, zit er maar één ding op: vernieuwen en zo een onweerstaanbaar bedrijf worden. De Onweerstaanbaarheidstheorie geeft inzicht in en oplossingen voor de belangrijkste vraag waarmee bedrijven worden geconfronteerd: hoe kun je ontsnappen aan de commodity-valkuil? Het goede nieuws is: je kunt het zelf.
Lees meer
vanaf  € 16,99
Boekomslag Hoe word ik een speedboot?
Menno Lanting reisde de wereld over op zoek naar de meest inspirerende ondernemers en organisaties, zowel start-ups als grote multinationals. In dit boek vind je de belangrijkste lessen om ons voor te bereiden op de toekomst en op de nieuwe manier van werken.
Lees meer
vanaf  € 6,99
Boekomslag Terug naar de feiten
Op de essentieelste vragen over onze economie krijgen we uit allerlei hoeken misleidende antwoorden. Hoe komt het dat er zo weinig Belgen werken? Waarom dalen de belastingen niet? Staan we straks allemaal in de file? Gaat de overheid binnenkort failliet? In Terug naar de feiten beschrijft Bart Van Craeynest haarfijn hoe het nu echt zit met onze economie.
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag 2019
Met deze uitgave verliest u de actuele regelgeving rondom pensioen, lijfrente en levensverzekeringen niet uit het oog. Het geeft u een praktijkgericht overzicht van de civiel-, fiscaal- en publiekrechtelijke steunpilaren van de hedendaagse oudedagsvoorzieningen. Compleet # van de laatste bepalingen in de Pensioenwet, tot de fiscale aspecten van pensioenen.
Lees meer
vanaf  € 66,85
Boekomslag Zo schrijf je een goed managementboek
Een managementboek schrijven is nog steeds een van de beste manieren om jezelf als deskundige op de kaart te zetten. Dat wil jij ook, maar waar moet je beginnen? En waar haal je de tijd vandaan? Een goed boek schrijven is moeilijk. Als het makkelijk was, dan deed de lezer het zelf wel. Maar met een goede voorbereiding zal het je lukken.
Lees meer
vanaf  € 21,50
Boekomslag Veiligheidsmanagementsystemen
Het landschap op gebied van veiligheid en gezondheid (V&G) is permanent in verandering. Nieuwe wetgeving, nieuwe gevaarlijke stoffen, nieuwe risico's of nieuwe productiemethoden maken het voor de preventieprofessional uitdagend om deze veranderingen op te volgen en te implementeren in de organisatie.
Lees meer
vanaf  € 39,00
Boekomslag Kasstroomcalculaties voor een optimaal financieel beleid
Kasstroomcalculaties zijn een belangrijke managementtechniek die financiële directies van ondernemingen helpen om de juiste beleidsbeslissingen te nemen, ter maximalisatie van de waarde van hun onderneming.
Lees meer
vanaf  € 49,00
Boekomslag Balanced Economy
It has been 100 years since Rudolf Steiner introduced the breaking idea 'threefolding' of human life. The fundamentals are autonomy of cultural life (based on freedom), social life (based on equality), and economic life (based on brotherhood). He repeatedly emphasized that the threefolding of the social organism is absolutely necessary for the future of our society.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag deel 1
De VPB Almanak is de ideale handleiding bij de aangifte vennootschapsbelasting voor belastingadviseurs, vennootschapsdirecteuren, advocaten, notarissen en aandeelhouders. U leest over het gebruik van het Nextens VPB Programma 2018.
Lees meer
vanaf  € 81,21
Boekomslag Wegwijzer in het digitale doolhof
In 'Wegwijzer in het digitale doolhof' laat Annet Aris zien dat 'digitaal' niet langer een speeltje voor techneuten is, maar iets wat tot in de haarvaten van onze maatschappij is doorgedrongen en grote economische impact heeft. De discussie over de kansen en de risico's van de digitalisering wordt steeds feller.
Lees meer
vanaf  € 20,99
Boekomslag Groeien met verdienmodellen in 60 minuten
Heeft jouw onderneming wel het beste verdienmodel? Er zijn modellen waarmee je misschien meer kunt omzetten. Maak kennis met het abonnementsmodel, het lokaasmodel en nog twintig verdienmodellen waarmee je nieuwe markten kunt aanboren. Marijn Mulders is gespecialiseerd in veranderingsmanagement en businessmodellen.
Lees meer
vanaf  € 12,50
Boekomslag Boekhouden voor Dummies
Krijg jij ook de kriebels als de begroting of de jaarafsluiting weer om de hoek komt kijken? Of je nu ondernemer bent of particulier, als je voor eens en altijd je administratie op orde wilt hebben, dan is de nieuwe editie van de bestseller Boekhouden voor Dummies het perfecte boek voor jou.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Elementen van boekhouden en analyse van de jaarrekeningen
In dit werk worden voor een doelpubliek van niet-specialisten de belangrijkste concepten en technieken uit de financiële boekhouding behandeld. De meeste aandacht gaat uit naar transacties die courant in het bedrijf voorkomen en naar de wijze waarop die in de boekhouding moeten worden geregistreerd.
Lees meer
vanaf  € 27,95
Boekomslag Douanememo 2019
Het Douanememo bevat in kort bestek een overzicht van de binnen de Europese Unie geldende douanebepalingen. Het memo volgt daarbij de onderwerp volgorde zoals gehanteerd in het Douanewetboek van de Unie (DWU), dat per 1 mei 2016 in werking is getreden. Het Douanememo bevat in kort bestek een overzicht van de binnen de Europese Unie geldende douanebepalingen.
Lees meer
vanaf  € 71,21
Boekomslag Het Excellente Pensioenfonds
Deze titel biedt praktische handvatten voor (aankomende) pensioenfondsbestuurders en andere professionals in de pensioensector. De uitgave schetst een glashelder beeld van hoe pensioenfondsen succesvol kunnen zijn in de praktijk. Alle belangrijke aspecten komen daarbij aan bod: van vermogensbeheer en risicomanagement, tot zelfevaluatie en fund governance.
Lees meer
vanaf  € 59,95
Boekomslag Een andere weg
Ondersteund door citaten van wijsgeren uit het verleden en het heden, geef ik mijn visie over de huidige economie en leefbaarheid op onze planeet.
Lees meer
vanaf  € 14,95
Boekomslag Gigantisme
Pourquoi le nombre de cas d'obésité augmente-t-il dès qu'un nouvel hypermarché ouvre ses portes ? Pourquoi les plus grandes entreprises au monde s'arrogent-elles tous les bénéfices ? Pourquoi les clubs de football des petits pays arrivent-ils rarement à dépasser le stade des tours préliminaires de la Champions League ?Dix ans après le début de la crise financiè
Lees meer
vanaf  € 19,99
Boekomslag Out of office
We horen langs alle kanten dat we onze grenzen moeten bewaken. Terecht maar we mogen hard werken niet demoniseren. Sabine doorbreekt de taboes rond hard werken en geeft je een handige toolkit.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag Parttime ZZP 2020
De voordelen van parttime ondernemen
Veel mensen die parttime starten doen dit vanwege de zekerheid van een baan. De inkomsten uit het eigen bedrijf of uit het freelance werk zijn zeker in het begin vaak onvoldoende om van te leven. Voor deze starters is het parttime ondernemerschap dan ook een tussenstap.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag God dobbelt niet op de beurs
In tijden van extreem lage rente en met het vooruitzicht van de vergrijzing, is goed beleggen meer dan ooit noodzakelijk om je levensstandaard op peil te houden. De meeste beleggers kijken echter aan tegen dramatisch slechte beleggingsprestaties omdat ze de wetten en de regels van de financiële markten niet kennen. Dit boek legt deze wetten en regels bloot.
Lees meer
vanaf  € 28,50
Boekomslag Denken als Marcel Boekhoorn
Marcel Boekhoorn is de ondernemendste investeerder van Nederland. Sinds de verkoop van Bakker Bart rijgt hij lucratieve deals aaneen. Rijk werd hij door Telfort met een half miljard euro winst te slijten aan KPN. Beroemd werd hij als de redder van Hema.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag Routeplan 25
De regio Antwerpen-Waasland is een uitzonderlijke economische biotoop: een van de meest dichtbevolkte en welvarende regio's van Europa.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag 2019
Staat u op het punt een jaarrekening op te stellen? Of gaat u er een controleren? Met deze checklist weet u zeker dat u goed zit. U verkrijgt hiermee inzicht in alle actuele wetten en richtlijnen in één overzichtelijke uitgave. Zo stelt u met gemak een feilloos financieel verslag op dat voldoet aan alle voorschriften van Titel 9 Boek 2 BW.
Lees meer
vanaf  € 46,75
Boekomslag Handboek Externe Verslaggeving Checklist 2018
Deze checklist helpt u efficiënt vast te stellen of een jaarrekening 2018 voldoet aan de vereisten van NL GAAP. De lijst volgt de gebruikelijke opbouw van de jaarrekening, zodat u deze puntsgewijs kunt doorlopen. De inhoud is afgestemd op rechtspersonen van uiteenlopende grootten, en is daarmee breed inzetbaar.
Lees meer
vanaf  € 66,95
Boekomslag 2019
Deze gids vormt al 25 jaar een veelvuldig geraadpleegd naslagwerk over pensioenmaterie # zowel onder de pensioenexpert als de geïnteresseerde nieuwkomer. Het werk schetst de realiteit anno 2019 omtrent pensioen, AOW, lijfrente en kapitaalverzekeringen. Vol tips en praktijkvoorbeelden.
Lees meer
vanaf  € 128,40
Boekomslag Out of office
Verzet jij bergen werk vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel?
Krijg je soms te horen dat je (té) hard werkt?
Vind je dat jij als leidinggevende het hardst werkt van iedereen?
En stel je zelden een out of office in?Antwoord je 'ja' op minstens twee van deze vragen? Dan is de kans groot dat je een harde werker bent.
Lees meer
vanaf  € 29,99
Boekomslag Geldsocialisme
Dit boek van Roland Baader werd negen jaar geleden geschreven. Desondanks is het niet verouderd, daar de problemen, waarmee onze wereld in 2010 te kampen had, niet wezenlijk verschillen van die, waarmee wij in 2019 kampen. In de tussentijd zijn de problemen geenszins opgelost, integendeel, zij zijn nog zeer verergerd.
Lees meer
vanaf  € 19,95
Boekomslag SUCCESVOL INKOPEN
De maatschappij verandert, de zorg verandert mee. De spelregels daarmee ook. Ziekenhuizen opereren in een complex krachtenveld waarin een nieuw evenwicht gevonden moet worden tussen zorg, management en (nieuwe) wettelijke kaders. Procesveranderingen, verbeteringen en besparingen beginnen bij een strategische inkoopgedachte.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Gedichten, hersenspinsels en verhaaltjes
Integer convallis, orci egestas fringilla viverra, diam eros pulvinar lorem, ac viverra enim urna nec augue. Nullam ut scelerisque nulla. Maecenas tortor eros, dictum nec quam eu, feugiat fermentum erat. Sed mi mi, consectetur at tortor ac, tincidunt aliquam ex. Nunc scelerisque pharetra ipsum. Aliquam sollicitudin mauris sed egestas facilisis.
Lees meer
vanaf  € 18,62