Biografie

Een biografie of levensbeschrijving geeft inzicht in het leven van meestal een bekende persoon. Het geeft meer zicht op het karakter van een iemand, soms een intiem kijkje achter de schermen en het verklaart soms belangrijke gebeurtenissen en wendingen in het leven van de hoofdpersoon.
1.943 resultaten in Biografie | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Heart of a lion
De inspirerende biografie van Memphis Depay. Over een jeugd vol agressie en angst, zijn doorbraak bij PSV, zijn revival in Lyon en bij Oranje, de commotie over zijn uiterlijk, en zijn relatie met God.
Lees meer
vanaf  € 20,99
Boekomslag Liliyana Gadyka
De prachtige stad Kiev heeft ook enkele schaduwzijden. Vanwege de lage lonen en de slechte economie is daar een ware industrie ontstaan waarin extreem aantrekkelijke lok-vrouwen zich gespecialiseerd hebben in het volledig financieel uitkleden van de argeloze mannen uit het Westen.
Lees meer
vanaf  € 19,50
Boekomslag Trouwportretten. Surinaamse voorouders in beeld
Een eeuw huwelijken in Suriname in woord en beeld

Aan de hand van bijna honderd bruidsfoto's en tientallen verhalen geeft dit boek een beeld van door huwelijk verbonden levens van Surinamers tussen 1845 en 1950.
Lees meer
vanaf  € 24,50
Boekomslag Writing to Louis Andriessen
Louis Andriessen is de beroemdste componist van hedendaagse muziek in Nederland. Writing to Louis Andriessen: commentaries on life in music onderzoekt relevante werken uit de carrière van Andriessen. Het boek is een substantiele toevoeging aan het tot nu toe verschenen materiaal over zijn oeuvre.
Lees meer
vanaf  € 35,00
Boekomslag Niet de race maar de reis
Van zuid naar noord door Groot-Brittannië. Trailrunnend, meer dan een marathon per dag. Solo, met minimale bagage. Voor Jolanda Linschooten is balans met de natuur en met jezelf de sleutel tot succes bij ultieme prestaties. Elke solo- reis door ruige natuur is immers ook een reis naar binnen. Een universeel en enerverend avontuur over kleine stappen naar een groot doel.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag The Essays
Frank Libertas werd in 2010 verliefd op Kiev. Eerder schreef hij zijn boek Gorki in Nederland waarin hij Kiev met Nederland vergeleek. In de essays behandelt hij een aantal vraagstukken in de vorm van korte verhalen/essays. Tegelijkertijd met deze essaybundel schreef Frank zijn kroniek over Kiev getiteld Kyv, Sjtjek en Chryv.
Lees meer
vanaf  € 12,95
Boekomslag Francesco en Bianca
In de dichtkunst, literatuur, muziek en in films wordt er regelmatig een poging gedaan gevoelige snaren te raken op het gebied van liefde en verliefdheid. Wie kent de film Titanic of het boek Wuthering Heights niet en wie is niet bekend met de over de oren verliefde Olga en Erik van Turks Fruit?.
Lees meer
vanaf  € 9,95
Boekomslag "Mij"meringen
De auteur: Zie hier, een vrolijke man (55) die zijn gevoel en emotie op deze wijze wil publiceren. Volgens mijn vrienden ben ik een bijna altijd opgewekte man met veel energie die het gewend is ook zijn emotie te durven laten zien.
Lees meer
vanaf  € 24,50
Boekomslag Roofmoeder
Bij een ogenschijnlijk gezellig etentje krijgt Suzan van haar zoon Ben te horen dat ze niet welkom is op zijn bruiloft. Daarmee is het dreigement dat haar moeder Marie had uitgesproken toen Ben nog een kleuter was werkelijkheid geworden.
Lees meer
vanaf  € 21,90
Boekomslag Nouri
Vanaf zijn negende jaar volgde journalist en schrijver Henk Spaan hem al. Hij is er zeker van dat Abdelhak Nouri de Europese top zou hebben bereikt als hij op 8 juli 2017 in een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen niet in elkaar was gezakt, met ernstige hersenschade tot gevolg.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Johann Sebastian Bach
– Nieuwe, bijgewerkte en aangevulde editie – Met de publicatie van Johann Sebastian Bach; zijn leven, zijn muziek, zijn genie heeft Christoph Wolff de kroon gezet op de meer dan dertig jaar onderzoek die hij verrichtte naar het werk en het bestaan van waarschijnlijk de veelzijdigste componist uit de westerse cultuurgeschiedenis.
Lees meer
vanaf  € 39,90
Boekomslag Pionier en prof
Vernieuwer, technoloog, manager en ondernemer: Harry van den Kroonenberg (1933-1996) was het allemaal. Letterlijk en figuurlijk een hardloper. Altijd een paar stappen verder dan de rest. Onorthodox en gedurfd. Haagse ambtenaren en
toezichthouders trotserend. Kennis moet stromen, vond hij.
En dus moesten alle wetenschappers uit de ivoren toren.
Lees meer
vanaf  € 24,50
Boekomslag Rembrandt voor Dummies, pocketeditie
Rembrandt van Rijn is zonder twijfel de grootste schilder die ons land heeft voortgebracht. Je hebt vast ooit een paar schilderijen van hem gezien en waarschijnlijk weet je ook wel iets over zijn liefdesleven en zijn faillissement.
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag Kwelgeesten
Over Gerdy, hoofdpersoon in Kwelgeesten De Lochemse auteur Roel Neijland beschrijft in Kwelgeesten het verhaal van Gerdy, die tijdens haar jeugdjaren werd geconfronteerd met een paar stiefouders, die niets nalieten om haar leven tot een hel te maken. In het boek wordt op autobiografische wijze het verhaal verteld van haar ervaringen, haar ellende, haar verdriet.
Lees meer
vanaf  € 16,95
Boekomslag Big Mike
Big Mike Hoe Mike Passenier de bekendste kickbokstrainer van Nederland werd. Met medewerking van Joeri Mes, Melvin Manhoef, Murthel Groenhart en Badr Hari. Voor het eerst het ware verhaal over de hardheid, de opoffering, de glorie en het verdriet achter de schermen van de kickbokswereld.
Lees meer
vanaf  € 20,00
Boekomslag Gordon
Hij verkocht miljoenen platen, stond in bomvolle theaters, sporthallen en arena's, en maakt al jarenlang de best bekeken en meest spraakmakende tv-programma's van Nederland: Gordon Heuckeroth.
Van zijn roerige jeugd in Amsterdam-Noord tot aan de glamourvilla's in Het Gooi, van marktkoopman naar de zegereeksen met De Toppers in de ArenA.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Het Studentenhuis
Twee studentenhuizen aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. Twee vriendinnen op twee verschillende adressen vooral, die bij beide huizen regelmatig binnen komen vallen.
Lees meer
vanaf  € 20,70
Boekomslag Het keerpunt
Deze autobiografie van Klaus Mann vormt de neerslag van een uitermate bewogen en strijdbaar leven, vol dynamiek, hoop, teleurstelling en desillusie. Hij geeft niet alleen een intieme inkijk in zijn eigen ontwikkeling als avontuurlijke outsider maar vertelt ook vele details over zijn beroemde ouders.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag Lieke
In LIEKE deelt profvoetbalster Lieke Martens voor het eerst haar hele verhaal: van haar eerste doelpunten bij de F-pupillen in Nieuw-Bergen tot haar mooiste acties bij FC Barcelona en ontmoetingen met supersterren als Messi, Neymar en Ronaldo. In 2017 won ze met het Nederlands elftal het EK en ze werd beste speelster van het toernooi , van Europa én van de wereld.
Lees meer
vanaf  € 21,99
Boekomslag Aan de rand van de wereld: Michel Houellebecq
Persoon en werk van Michel Houellebecq laten niemand onberoerd.
Lees meer
vanaf  € 7,99
Boekomslag De wereld van Hannah
Hannah wordt aan het begin van de vorige eeuw in Rotterdam geboren. De start belooft niet veel goeds. Het gezin is arm, de moeder sterft vroeg. In het weeshuis waar Hannah en haar zusjes dan geplaatst worden, ontbreekt het de meisjes aan elke vorm van liefde. Intussen breekt de Eerste Wereldoorlog uit. Hannah's levenslust is haar grote kracht.
Lees meer
vanaf  € 19,50
Boekomslag Het waait wel weer over
Johan is nog maar 16 jaar oud wanneer hij als verwarde jongen voor het eerst kennismaakt met de wereld van de psychiatrie. In deze autobiografie neemt Johan je, vanaf zijn jeugd mee in zijn turbulente leven want zijn 1e psychose was nog maar het begin van vele heftige gebeurtenissen die er nog volgden.
Lees meer
vanaf  € 20,00
Boekomslag Notitieboek
Een notitieboek vol met lege pagina's om je gedachte in op te schrijven.
Lees meer
vanaf  € 15,54
Boekomslag Tom Dumoulin
Het raadsel Tom Dumoulin verklaard Tom Dumoulin is een van de grootste sporthelden van deze tijd, door allen geliefd, maar ook een groot raadsel. Benaderbaar en ook altijd op afstand. Charismatisch en toch ook vol raadsels. Charmant en ook soms bijtend en ruziënd. Een ijzersterk lichaam en toch ook kwetsbaar.
Lees meer
vanaf  € 12,99
Boekomslag bloemen en mandarijnen
Het is gek om verliefd te worden als je jong bent. Het is gek om iemand leuk te vinden, iemand te leren kennen. Maar het is daarentegen ook moeilijk om afgewezen te worden, om teleurstelling te ondergaan. Het is moeilijk om met pijn om te gaan dat je mentaal voelt en niet fysiek. Pijn waar je weinig aan kunt doen en alleen kunt afwachten en hopen op een goed einde.
Lees meer
vanaf  € 13,56
Boekomslag Geraint Thomas
“Ik zou de Tour graag opnieuw winnen. Elk jaar is natuurlijk anders, maar hoewel ik 32 jaar oud ben voel ik dat ik nog elk jaar beter word. Ik heb nog altijd de motivatie en toewijding die bijvoorbeeld Bradley Wiggins nadat hij de Tour won niet meer 100 procent had. Ik heb genoten van de hele Tour, niet alleen van het eind. Ik heb nog altijd honger.
Lees meer
vanaf  € 21,95
Boekomslag Tuymans volgens Tuymans
Al twintig jaar volgt journalist Danny Ilegems het spoor van Luc Tuymans, de bekendste levende kunstenaar van België en zowat de meest invloedrijke schilder wereldwijd. Van het atelier naar het café, van twijfel naar triomf, van de Antwerpse underground naar de hoogste tredes van de internationale kunstwereld.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Koning der stations
Auteur Dick Walda was een kwart eeuw bevriend met de kunstenaar en werd zijn onbezoldigd chauffeur, mantelzorger en praatpaal. In de tweede druk zijn bijna vergeten herinneringen opgenomen, genoteerd tijdens de ingewikkelde maar altijd boeiende vriendschap. Van Genk werd buiten kijf Nederlandse beroemdste outsider-kunstenaar.
Lees meer
vanaf  € 35,50
Boekomslag Pieter van Schelle (1749-1792), veelzijdig en verlicht
Pieter van Schelle was een veelzijdige man. Hij schreef een opmerkelijk proefschrift over de mens als van nature vegetariër. Hij was een zorgzame stadsdokter in Leiden, maar hij schreef ook gedichten. Zijn 'heldinnenbrieven' werden door Bilderdijk bewonderd en uitgegeven. Na 1780 koos hij voor de democratische richting van het patriottisme.
Lees meer
vanaf  € 19,00
Boekomslag Lokerman
Op een avond in mei 1944 wordt Jo Lokerman in Maastricht door de Duitsers gearresteerd. De voorman van een Maastrichtse verzetsgroep en helper van vele onderduikers valt in handen van Richard Nitsch, 'de beul van de Sicherheitsdienst'. Tientallen leden van Lokermans groep wacht die nacht hetzelfde lot.
Lees meer
vanaf  € 11,99
Boekomslag Louise, vrouw in verzet.
Deze verzetsroman is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Louise Chambon, Ardèche 1891, trouwde in Parijs met de Zaankanter Henk Ero. Ze droomden van een toekomst in de Franse hoofdstad, tot de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Ze waren genoodzaakt te vluchten en zochten hun toevlucht in de Zaanstreek.
Lees meer
vanaf  € 17,51
Boekomslag SEX IS MY FAVORITE BUSINESS
“Alles sal reg kom” spookt het door Monieks hoofd als ze vlak na het stuklopen van haar huwelijk ontdekt dat manlief de nodige duistere geheimen met zich meedraagt. Samen met haar twee kinderen probeert ze het hoofd boven water te houden, ondertussen vastberaden speurend naar puzzelstukjes van de vele mysteries waarmee het gezin is achtergebleven.
Lees meer
vanaf  € 29,95
Boekomslag Mansholt
We zijn hem gelukkig kwijt, zei minister-president Drees in 1958, toen Sicco Mansholt het ministerie van Landbouw verruilde voor de Europese Commissie. Maar voor Mansholt, die sinds 1945 onafgebroken minister was geweest, leek het toen pas te beginnen.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag Arthouse
Rotterdam 2019. Werkloos, gelabeld, beperkt en sociaal afgekeurd ploeteren N en C zich door het leven. N is een kluizenaarstype met paniekaanvallen die zijn troost vindt bij zijn vriendin I. C laat zich beheersen door diepe verbittering, drang naar seks en de pijnlijke herinneringen aan zijn ontnomen jeugdjaren.
Lees meer
vanaf  € 19,40
Boekomslag Oorlogsdagboek 1940-1945
Toen de dichteres Hanny Michaelis op 11 juni 2007 overleed, werd in haar nalatenschap een groot aantal schriften aangetroffen waarin ze gedurende enkele periodes van haar leven een dagboek had bijgehouden. In 2016 en 2017 verschenen de dagboeken Lenteloos voorjaar en De wereld waar ik buiten sta, beide bejubeld in de pers.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Marie Antoinette
Niemand laat het lezen van dit krachtige werk onberoerd. - The New Republic Uitstekende biografie. - The New York Times Als geen ander weet Zweig Marie Antoinette tot leven te wekken. Meedogenloos ontleedt hij zowel haar intieme gevoelens als haar problemen als koningin in een revolutionair Frankrijk.
Lees meer
vanaf  € 29,50
Boekomslag De ontdekking van Elsschot
In De ontdekking van Elsschot bundelt Vic van de Reijt, Elschottiaan en biograaf, veertig verhalen over de schrijver en zakenman Alfons De Ridder. Hij speurde alle interviews met Elsschot op en citeert de markantste uitspraken. Hij ontdekte onbekende teksten en veegt op vrolijke wijze de vloer aan met collega-onderzoekers.
Lees meer
vanaf  € 13,99
Boekomslag Buigen onder de storm
Philip Mechanicus (Amsterdam 1889 - Auschwitz-Birkenau 1944) was voor de oorlog een beroemd journalist, wiens carrière na de Duitse inval eindigde met zijn verwijdering van het Algemeen Handelsblad. Toch zou hij zijn grootste prestatie pas daarna leveren, tijdens zijn anderhalfjarig verblijf in Durchgangslager Westerbork.
Lees meer
vanaf  € 23,95
Boekomslag ONGEWILD ONGELIEFD ONGEBROKEN
BRAYN ervaart een zware traumatische jeugd en jongvolwassen leven. Zowel mishandeling als misbruik komt aan bod. Op advies van zijn psycholoog zet hij alles op papier en al snel is duidelijk dat zelfredzaamheid hetgeen is dat centraal staat in zijn leven. “De wil om het goed te doen en zorgvuldig te zijn, maakt dit een krachtig verhaal.
Lees meer
vanaf  € 16,99
Boekomslag Van hitmiljonair tot schuldsanering
Hij verkocht tientallen miljoenen platen, won twee keer het Songfestival, produceerde talloze hits voor anderen en verwierf wereldfaam als Danny Mirror met 'I remember Elvis Presley'. Maar Eddy Ouwens kwam uit de goot van Rotterdam, waaruit hij zich opwerkte door als jongen benefietavonden te organiseren met sterren als Rob de Nijs en Johnny Jordaan.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Fuck It, Gewoon Doen!
Wij kunnen alleen groeien door uit onze comfortzone te stappen, onze angsten overwinnen is een onderdeel hiervan.
Lees meer
vanaf  € 24,95
Boekomslag De droom van Eddy Merkx
De wortels van het bestaan van Freddy Merckx, de auteur van dit boek en tevens levend vertegenwoordigd in een OTO (geheim genootschap), vinden hun oorsprong in de gouden eeuw van de wielersport toen ene Eddy Merckx de onbetwistbare koning was.
Lees meer
vanaf  € 15,00
Boekomslag Last of the Giants
Guns N' Roses is altijd een band geweest waar de tijd geen vat op had. In de brave jaren tachtig, toen ze begonnen, verdomden die freaks van de Sunset Strip met hun fuck-'m-all-houding het meteen al om het volgens de regeltjes te doen.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag Ik ben God niet
In het voorjaar van 2008 verscheen de enige echte autobiografie van Frank Vandenbroucke. Het boek liet niemand onberoerd, net zoals het wielerwonderkind met zijn eclatante prestaties en zijn uitzonderlijke levensloop altijd al het publiek met verstopping had geslaan. Anderhalf jaar later liet VDB het leven, ver van huis in Senegal...
Lees meer
vanaf  € 22,99
Boekomslag So Let It Be Written
Toen gitarist James Hetfield frontman werd van Metallica, bracht hij de band op het pad van obscure thrash metal-pioniers naar megarocksterren. Zijn herkenbare en overweldigende persoonlijkheid hebben daarbij een sleutelrol gespeeld.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag George Michael
Op eerste kerstdag 2016 overleed onverwacht een van de grootste popiconen aller tijden. George Michael werd door zijn eerste grote successen met Wham! een tieneridool (wie kent niet 'Wake Me Up Before You Go-Go') en zette later zijn carrière moeiteloos door met solohits als 'Faith', 'Freedom' en 'Don't Let The Sun Go Down On Me'.
Lees meer
vanaf  € 9,99
Boekomslag I Am Ozzy
Is er ooit een ongewoner rocksterverhaal geweest dan dat van Ozzy Osbourne? Hij groeide op in een arm gezin en sliep met zijn hele familie in één kamer. Muziek was zijn redding en met zijn band Black Sabbath veranderde de muziekscene voorgoed. Maar met rock-'n-roll kwamen ook de onvermijdelijke seks en drugs en Ozzy wende snel aan een levensstijl vol verdovende middelen.
Lees meer
vanaf  € 9,99