Over Kaleida

Over Kaleida

Het creëren van de betere online boekwinkel, dat is de ambitie van Ferdinand Sennema, de oprichter van deze website. Hij heeft jarenlang als hoofdredacteur gewerkt en heeft veel affiniteit met technologie. Hij programmeert zelfs, ook in z'n vrije tijd ('iemand anders lost puzzels op, dit is óók gewoon leuk'). De interesse in technologie én inhoud was de drijfveer om deze site te bouwen. 

Technologie om informatie over boeken (metadata) te verspreiden is wereldwijd gestandaardiseerd. Maar dan moet je die standaard met de fraaie naam Onix wel goed gebruiken. En er kán zoveel meer als je die standaard goed gebruikt en uitbouwt. Helaas zit het boekenvak vol met niet-daadkrachtige overlegcommissies waardoor ze niet voorop lopen met innovaties. Misschien maar goed ook, het moet z'n charme ook behouden. 

De uitdaging om de beste online boekenwinkel te bouwen, kan niet zonder een goede naam. Toen ik van een goede vriend het boek The everything Store, Jeff Bezos and the Age of Amazon cadeau kreeg, kwam ik daarin op pagina 45 het samenwerkingsverband tussen Apple en IBM tegen met de welluidende naam Kaleida. Dat doet weer denken aan een caleidoscoop, een beeld dat ook wordt opgeroepen door een rijtje veelkleurige boekcovers. Met zoveel toevalligheden bij elkaar moet het wel een goede naam zijn...

Technologie

Kaleida is gebouwd door internetbureau Xedia en vormgegeven door Bureau Booyah. Onder de motorkap gebruiken we Nginx, Drupal, Laravel, Sofidox, HTML5, Sass en diverse webservices. De logistiek voor het uitleveren van boeken, ebooks en luisterboeken wordt gedaan door Contenthuis, CB Logistics en Luisterhuis. Veilig betalen loopt via Multisafepay.

Merk

Kaleida is een geregistreerd merk en handelsnaam.