categorie: Literatuur en romans / Poëzie

Steven!

gedicht

Koop nu voor
€ 9,99
Uitvoering
E-book (ePub)
De poëzie van Huigen is helder en direct, zijn onderwerpen zijn filosofisch en bespiegelend. Steven! is een epos over een moderne antiheld, die al zijn avonturen vanuit zijn armstoel beleeft. Hoewel vastgeklonken, is hij toch tot een eeuwig dolen veroordeeld.
Wie schrijft er in 2005 nog een heldendicht of een romantisch epos? René Huigen heeft zich voor zijn nieuwe bundel laten inspireren door de negentiende-eeuwse dichter Van Lennep, die elke dichter met aspiraties aanraadde om dat in vertellende versvorm te doen. Destijds gaven weinig dichters gehoor aan de oproep, wat de prestatie van René Huigen meer dan een eeuw later er alleen maar opmerkelijker op maakt.
Steven! is een klassiek heldendicht, maar wel een met een eigentijdse inhoud. Eigenlijk is de hoofdfiguur een moderne Odysseus, die vele avonturen niet op reis maar vanuit zijn stoel meemaakt. Geen held is hij, maar een virtuele antiheld. Als Steven op een goede dag daadwerkelijk zijn huis verlaat, is hij gedoemd tot eeuwig dolen.
Auteur
ISBN9789023484363
Leverbaarheidleverbaar
TaalNederlands
Datumdecember 2013
Pagina's31
UitvoeringePub met watermerk
ePub-versie2
Bestandsgrootte773 Kb
UitgeverDe Bezige Bij Amsterdam

Kijk ook eens naar...