categorie: Vrije tijd / Antiek

Noord-Nederlandse meubelen van renaissance tot vroege barok 1550-1670

Verkrijgbaar als
Koop nu voor
€ 123,20
Uitvoering
Gebonden
Met dit boek wordt voor het eerst een grondig overzicht gegeven van de Nederlandse meubelkunst in de 17e eeuw. In deze bloeiperiode in geschiedenis van Nederland, had welvaart natuurlijk niet alleen zijn weerslag op de bijvoorbeeld de schilderkunst waarover veel bekend is. Ook in andere kunstvormen, de architectuur, mode en de meubelkunst kwam een rijke productie van mooi vormgegeven en luxe uitgevoerde productie op gang.

De auteurs geven in dit omvangrijke boek, naast een beschrijving van de historische, economische en sociale aspecten van Nederland in de 17e eeuw, een uitgebreide inleiding op de verschillen in meubelkunst per provincie in Nederland. Daarnaast zijn de specifieke aspecten van ieder soort meubel in een bepaalde regio of gebied van Nederland beschreven. Zo is er een nauwkeurig overzicht ontstaan van iedere meubelsoort en zijn specifieke verschijningsvorm per gebied.
Met dit boek is er een gedegen overzicht ontstaan met zeer veel nuttige informatie over de geschiedenis van de Nederlandse meubelkunst in de 17e eeuw. Naast de enorme kennis die tentoongespreid wordt, spreekt uit dit boek de grote liefde die beide auteurs hebben voor hun vak.
Auteur
ISBN9789061943501
Leverbaarheidleverbaar
Druk1
TaalNederlands
Datummaart 2011
Pagina's520
Afmetingen294x250x45mm (hxbxd)
Gewicht2760 gr
UitgeverHes & De Graaf Publishers