categorie: Literatuur en romans / Toneel-, theater- en filmteksten, ook scenario's

Mijn dood in Venetië

Koop nu voor
€ 21,99
Uitvoering
Paperback
Thomas Mann is 36 als hij tijdens een vakantie in Venetië een jonge knaap ontmoet. Het voorval inspireert hem tot een van zijn bekendste werken: De dood in Venetië.
Ramsey Nasr reisde voor het eerst af naar Venetië en verdiepte zich in de setting van Manns intieme novelle, maar ook in Thomas Mann zelf, en diens vrouw Katia Mann. Dit resulteerde in een weergaloze theatertekst waarin ook het schrijversechtpaar Mann als personages opgevoerd worden.
We volgen een schrijver in crisis die in de beslotenheid van zijn werkkamer een afsplitsing van zichzelf creëert: Von Aschenbach, de man die doet en is wat de schrijver in zijn persoonlijke leven niet kan of durft te zijn. Nasr verdubbelt hiermee de situatie uit de novelle waardoor de spanning tussen maatschappelijke verwachtingen en persoonlijke verlangens centraal komt te staan. Door het combineren van deze eigenzinnige theatertekst met al even fascinerende beschouwingen brengt Nasr een verhaal uit het begin van de twintigste eeuw naar deze tijd.
Auteur
ISBN9789403143309
Leverbaarheidleverbaar
TaalNederlands
Datumapril 2019
Pagina's128
Afmetingen208x135x19mm (hxbxd)
Gewicht275 gr
UitgeverDe Bezige Bij

Kijk ook eens naar...