categorie: Literatuur en romans / Literaire thriller

Metropolis

Berlijn, 1928. In de nadagen van de Weimarrepubliek onderzoekt de jonge Bernie Gunther een reeks moorden. Iemand lijkt de straten van de Berlijn te willen zuiveren. Tegen elke prijs.

uit de serie: Bernie Gunther

Koop nu voor
€ 14,99
Uitvoering
Luisterboek (MP3-download)
De veertiende en allerlaatste thriller met de onvergetelijke Bernie Gunther in de hoofdrol

Berlijn, 1928, de nadagen van de Weimarrepubliek kort voordat Hitler en de nazi's aan de macht komen. Bernard Weiss, hoofd van de Berlijnse Kriminalpolizei, vraagt de jonge rechercheur Bernie Gunther om bij de KIA te komen – het hoofdbureau voor moordzaken. Bernies eerste opdracht is een meervoudige moordzaak. In een paar weken zijn vier prostituees op gruwelijke wijze gedood. Bernie heeft zich nog nauwelijks in de zaak kunnen verdiepen wanneer er een vijfde prostituee wordt vermoord. Tot dan toe heeft niemand veel interesse gehad in de slachtoffers, maar de vader van dit meisje is een beruchte Berlijnse maffiabaas die bereid is tot het uiterste te gaan om de moordenaar van zijn dochter te vinden.

Dan begint er een nieuwe serie moorden: op kreupele oorlogsveteranen die moeten bedelen om aan de kost te komen. Het lijkt erop dat iemand zich tot doel heeft gesteld de straten van Berlijn te zuiveren van iedereen die niet perfect is.

Luistervoorbeeld

Recensies

  • De pers over de boeken van Philip Kerr

    ‘Behoort tot het beste wat ooit op thrillergebied is verschenen!’ de Volkskrant

    ‘Op ingenieuze wijze weet Kerr de twee verhaallijnen te verweven.’ Het Parool

    ‘Kerrs fameuze mix van goed gerechercheerde, gruwelijke realiteit en fictie werkt in dit boek wederom uitstekend.’ Trouw

Trefwoorden

Auteur
Medewerker
ISBN9789052861692
Leverbaarheidleverbaar
Nr in serie14
TaalNederlands
Datumjuli 2019
UitvoeringMP3
Speelduur11u 33m 09s
Bestandsgrootte635 Mb
UitgeverJ.M. Meulenhoff

Kijk ook eens naar...