categorie: Geschiedenis / Geschiedenis

Mediterraneo

Een culinaire reisgids van de mediterrane middeleeuwen

Verkrijgbaar als
Koop nu voor
€ 24,99
Uitvoering
Paperback
Mediterraneo van Jacques Meerman is een culinair meesterwerk waarvan elke geschiedenisliefhebben zal smullen. Voor de lezers van De zijderoutes van Peter Frankopan. In Mediterraneo maakt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf om een reis te maken rond de Middellandse Zee in de twaalfde eeuw. In navolging van zijn alom bejubelde Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken schrijft Meerman met Mediterraneo een nieuw culinair standaardwerk, waarin hij als eerste de voornaamste eetculturen van Europa met elkaar in verband durft te brengen. Met zijn recepten, verhalen, analyses en achtergronden biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken. Een culinair-historische reisgids om je vingers bij af te likken. 'Een spannende en betoverende culinaire odyssee, een verbazingwekkend verhaal dat laat zien wat we vandaag de dag op ons bord hebben.' – Claudia Roden
Auteur
ISBN9789026343377
Leverbaarheidleverbaar
Druk1
TaalNederlands
Datumjuni 2019
Pagina's352
Afmetingen231x150x30mm (hxbxd)
Gewicht572 gr
UitgeverAmbo|Anthos

Kijk ook eens naar...