categorie: Koken en eten / Eten en drinken

Koken in oorlogstijd

Verkrijgbaar als
Koop nu voor
€ 12,50
Uitvoering
Gebonden
Minder vlees eten, streekproducten, een eigen moestuin, fermenteren, wildplukken en koken met restjes zijn helemaal van nu. Weinig bekend is dat dit ook precies de instructies waren die de overheid vlak voor en aan het begin van de Tweede Wereldoorlog aan de Nederlandse bevolking gaf. Die eerste oorlogsjaren waren weliswaar geen vrolijke tijd, toch blijkt uit onderzoek dat we nog nooit zo gezond gevoed zijn als toen. Dit kookboekje laat aan de hand van recepten uit 1940-1945 zien hoe veerkrachtig iedereen was. De Nederlanders gingen heel creatief met de schaarse ingrediƫnten en brandstof om, en zetten dagelijks een eenvoudig, gezond en smakelijk maal op tafel. Van voedselverspilling kon natuurlijk geen sprake zijn.
Auteur
ISBN9789492821065
Leverbaarheidleverbaar
Druk1
TaalNederlands
Datumapril 2019
Pagina's80
Afmetingen185x123x17mm (hxbxd)
Gewicht233 gr
UitgeverHet Zwarte Schaap