categorie: Literatuur en romans / Literaire non-fictie

Ik ben dynamiet

Het leven van Nietzsche

uit de serie: Open domein

Koop nu voor
€ 41,99
Uitvoering
Gebonden
Friedrich Nietzsche is een van de belangrijkste filosofen, en zijn ideeën over de übermensch, de wil tot macht en de slavenmoraal hebben alle regionen van de cultuur doordrongen. Maar wat weten de meeste mensen echt over Nietzsche, behalve de snor, de dreigende blik en een vage associatie met nihilisme en fascisme?
Nietzsche zelf geloofde dat elke vorm van filosofie in wezen autobiografisch is. In deze levendige biografie neemt Sue Prideaux de lezer mee naar de wereld van deze briljante denker. Ze laat zien welke gebeurtenissen en personen zijn leven en werk hebben beïnvloed. Ze beschrijft zijn ontwikkeling vanaf zijn christelijke opvoeding – overschaduwd door de dood van zijn vader – via zijn universitaire carrière en zijn korte beroemdheid als eenzame filosoof op hoge bergtoppen, tot zijn afdaling in de waanzin.
Ik ben dynamiet leest als een roman en toont de man achter de mythe. Een fascinerend portret van de meest onbegrepen filosoof van de geschiedenis, alsook van de mensen in zijn omgeving, zoals Richard en Cosima Wagner, Lou Salomé en Nietzsches antisemitische zus Elisabeth. De biografie werd vertaald door Nietzschekenner Peter Claessens.
Auteur
Medewerker
ISBN9789029523790
Leverbaarheidleverbaar
Druk1
Nr in serie54
TaalNederlands
Datumdecember 2018
Pagina's456
Afmetingen238x165x45mm (hxbxd)
Gewicht866 gr
UitgeverDe Arbeiderspers

Kijk ook eens naar...