categorie: Natuur en tuinieren / Tuinplanten

Het stadsparadijs

Verkrijgbaar als
Niet leverbaar
€ 14,95
Uitvoering
Gebonden
Winkeldame Viola en hovenier Henk runnen samen een tuinontwerpwinkel in Amsterdam. Auteur Jan Schep, zelf hovenier en eigenaar van die tuinwinkel, beschrijft hun belevenissen scherp en vol humor in zijn 'tuinroman' Het stadsparadijs. Een grappig, onderhoudend boek boordevol weetjes en tips voor tuinbeleving.

Het boek mag dan lezen als een roman - tussen de regels door staat het boordevol weetjes over tuinieren en adviezen voor de eigen stadstuin. Schep schrijft vlot en met liefde voor zijn vak. Voor sommigen zal dit boek een feest van herkenning zijn, voor anderen juist een eyeopener.

'Het stadsparadijs' biedt inspiratie voor liefhebbers van groen en tuinbeleving. De luchtige illustraties van André Veen en Geeske van Donselaar en de persoonlijke gedichten en tips van de auteur zelf maken het boek helemaal af.

Uit de pers: "Een vlot geschreven boek van een evidente vakman, met gedichten en speelse illustraties. Leest als een roman, maar tussen de regels door staat het vol beproefde weetjes over tuinieren en adviezen voor een eigen stadstuin. Over het maken van een beplantingsplan, ecologisch tuinieren, harde materialen, snoeien, venstertuinieren, eetbare wanden, begroeide lantaarnpalen en alles over 'stadse' planten, bomen en struiken - met een top tien." - Mirjam Steiner , Groei & Bloei

Jan Schep is hovenier. Hij werkt als tuinman, dichter en ontwerper van toegepaste tuinkunst. En dat alles vanuit tuinontwerpwinkel Dubbelgroen in Amsterdam.

biologisch tuinieren, ecologisch tuinieren, natuurlijk tuinieren, tuinieren in de stad, tuinroman, tuinman, tuinboeken, tuingids, tuinieren, natuur, groen in de stad, stadstuinieren, stadstuin, tuin, balkon, terras, Amsterdam, tuinadvies, tuintips, tuinideeen, tuinontwerpen, onthaasten, tuinplezier, geluk

Trefwoorden

Auteur
Medewerker
ISBN9789050115865
Leverbaarheidniet leverbaar
TaalNederlands
Datumoktober 2016
Pagina's120
Afmetingen224x148x17mm (hxbxd)
Gewicht298 gr
UitgeverKNNV Uitgeverij

Kijk ook eens naar...