categorie: Thrillers en spanning / Spannende boeken

Het Birma Bedrog

uit de serie: Graham Marquand-reeks

Koop nu voor
€ 19,99
Uitvoering
Paperback
'Een overtuigend beeld van de schimmige spionagewereld.' – VN Detective & Thrillergids over Het Birma bedrog
Het Birma bedrog is de zesde spionageroman in de Graham Marquand-reeks en vindt zijn oorsprong kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen Thailand in het geheim toenadering zocht tot de Verenigde Staten. In die laatste maanden was de 'Thailandroute' voor de Japanse overheersers de enige weg om oorlogsbuit uit de bezette gebieden in veiligheid te brengen. Amerikaanse OSS-agenten weten een van die konvooien te onderscheppen en zo grote rijkdom te vergaren.
Het is 1973. Bij enkele Chinese handelaren duiken ongebruikte handwapens uit de Tweede Wereldoorloog op en CIA-agent Graham Marquand wordt ingezet om onderzoek te doen. Het wordt hem al snel duidelijk dat de herkomst van de wapens gelinkt is aan verdwenen Japanse oorlogsbuit: kisten met grote kunstschatten en juwelen, waarvan het bestaan door alle betrokken partijen wordt ontkend.
Marquand komt in contact met een voormalige OSS-agent die in Thailand werd gestationeerd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Diens bekentenis werpt nieuw licht op de zaak, maar hoe dichter Marquand bij de waarheid komt, hoe meer het spel op de grens van leven en dood wordt gespeeld.
Over de Graham Marquand-serie:
'Een on-Nederlands goed spionageverhaal.' **** – VN Detective & Thrillergids
'Knap geschreven, een interessante plot en blinkt uit door de manier waarop de auteur de beklemmende sfeer weet neer te zetten.' – de Volkskrant
Auteur
Medewerker
ISBN9789460684319
Leverbaarheidleverbaar
Druk1
Nr in serie6
TaalNederlands
Datumjuni 2019
Pagina's320
Afmetingen216x141x26mm (hxbxd)
Gewicht434 gr
UitgeverUitgeverij Marmer

Kijk ook eens naar...