categorie: Vrije tijd / Foto, film, video en geluid

Handboek fotografie

voor de beginnende tot gevorderde fotograaf

uit de serie: Handboek

Verkrijgbaar als
Niet leverbaar
€ 39,99
Uitvoering
Gebonden
U bent de trotse eigenaar van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR), een spiegelloze systeemcamera (CSC) of een high-end compactcamera (DSC) waarmee u prachtige foto's kunt maken. Want het is een misvatting te veronderstellen dat zo'n camera een toverdoos is waarmee elke foto een voltreffer wordt. Fotograferen hiermee in de groene stand is eigenlijk not done. Het levert in tachtig procent van de gevallen wel een leuk kiekje op, maar zal zelden tot een winnaar leiden. Kennis van de fotografische basisprincipes en de bediening van het gereedschap vormen een onmisbaar fundament om bij elk onderwerp volledige controle te kunnen hebben over het eindresultaat. Maar ook met voldoende kennis en vaardigheden resulteert een druk op de ontspanner nog steeds niet altijd in een perfecte foto. Zaken als een goede voorbereiding, inleving in het onderwerp, geduld en niet te vergeten inspiratie zijn vaak nog veel belangrijker om onderscheidend te kunnen fotograferen.


In dit boek gaan we met de katernen FUNDAMENT, PRAKTIJK, BEELDBEWERKING en INSPIRATIE in op alle facetten van (digitale) fotografie en worden met inspirerende foto's en duidelijke illustraties uw motivatie en creativiteit geprikkeld. Zo bent u snel bekend met zaken als stopjes en trapjes, met Live View, RAW en kleurbeheer en met macro en portret. We sluiten af met portfolio's van prof. mr. Pieter van Vollenhoven en Humberto Tan, aangevuld met twee leuke fotoreportages.


Pieter Dhaeze
Vormgever, educatief fotograaf, auteur en uitgever. Hij publiceerde zijn digitale kennis al in 2001 in de grote landelijke foto- en computertijdschriften. Tevens is hij de geestelijke vader van diverse populaire fotoboekenseries en sinds 2009 uitgever van het educatie fotografieplatform EOSzine (www.eoszine.nl). Hij verzorgt op aanvraag trainingen beeldpublicatie en fotografietechniek.

Trefwoorden

Auteur
ISBN9789059409811
Leverbaarheidniet leverbaar
TaalNederlands
Datumjuni 2017
Pagina's400
Afmetingen248x218x27mm (hxbxd)
Gewicht1400 gr
UitgeverVan Duuren Media