categorie: Religie / Theologie

Geloofsgeheim

Sacrament van het altaar; Edele natuur van de liefde; Raadsel van het geloof

uit de serie: Middeleeuwse Monastieke Teksten

Verkrijgbaar als
Koop nu voor
€ 29,90
Uitvoering
Gebonden
Vertaald door Paul Verdeyen s.j.
Inleiding en annotatie door Guerric Aerden ocso en Joost Baneke
Onder redactie van Krijn Pansters en
Guerric Aerden ocso

Dat Willem van Saint-Thierry - de uit Luik afkomstige monnik en mysticus - goed op de hoogte was van de theologische problemen van zijn tijd, bewijst zijn in 1127 geredigeerd traktaat, 'Sacrament van het altaar'. In de lijn van de innige eucharistische vroomheid van zijn geboortestad, gaat hij dieper in op wat dit 'Geheim van het geloof' ons te zeggen heeft.

In 'Edele natuur van de liefde' gaat de auteur dieper in op het wezen van de liefde, welke zonder het geloof eenvoudig niet kan bestaan. In dit jeugdwerk van Willem treft de lezer reeds de frisse aanzetten aan van de grote mystieke synthese die hij meer dan twintig jaar later zal uitwerken in zijn Gulden Brief.

'Raadsel van het geloof' is een diepgravende reflectie van de rijpere Willem op het geloof. Dit geloof aanschouwt nu reeds - zij het op raadselachtige wijze - de heerlijke zegeningen van de toekomstige wereld waarin de Drie-ene God alles in allen zal zijn.

'Geloofsgeheim' bundelt aldus drie wezenlijke geschriften van één van de grootste denkers die de middeleeuwse christenheid heeft voortgebracht.
Auteur
Medewerker
ISBN9789463402125
Leverbaarheidaangekondigd
Verwachte verzenddatum28-06-2019
Levertijd22 werkdagen
Nr in serie10
TaalNederlands
Datummei 2019
UitgeverUitgeverij Damon VOF