categorie: Economie / Bedrijfskunde

Denken als Elon Musk

uit de serie: Topondernemers

Koop nu voor
€ 15,00
Uitvoering
Luisterboek (MP3-download)
Elon Musk is de Einstein van onze tijd. Fans dragen T-shirts met zijn foto, concurrenten slapen niet meer als hij een nieuw idee lanceert. Wat kunnen we leren van de oprichter van PayPal, SpaceX en Tesla?

Erwin Wijman en Jeanine Blaauw zijn al jaren gefascineerd door de drive en visionaire dromen van Elon Musk. Ze doken in zijn werk en zijn leven en leggen niet eerder ontdekte verbanden tussen zijn technologische vernuft, persoonlijke drijfveren en extreem goede gevoel voor branding.

Hoe doen ze dat toch, de zakelijke genieën over wie we het ene na het andere succes horen? Lees het in de serie Topondernemers, waarin de successen (en de mislukkingen) van bekende Nederlandse en buitenlandse ondernemers worden ontrafeld.

Luistervoorbeeld

Recensies

  • Hoe Elon Musk door slim ondernemerschap de wereld vernieuwt, in Sprout.
    'Voor de serie Topondernemers brachten Erwin Wijman en Jeanine Blaauw het boek Denken als Elon Musk uit, voorzien van twaalf lessen uit het leven van de Amerikaanse - en van origine Zuid-Afrikaanse - ondernemer. Nu is er al veel geschreven over het fenomeen Musk, maar de fijne, vlotte schrijfstijl in Denken als Elon Musk maakt veel goed. De vele verwijzingen naar uiteenlopende vakliteratuur en eerdere interviews met Musk voorzien het boek daarbij van een solide intellectuele basis.'

    Vier sterren in de Volkskrant ****
    'Iedereen is bang voor Musk, en met een reden. Blijkt uit de vele kleine anekdotes in het boekje Denken als Elon Musk van Erwin Wijman en Jeanine Blaauw, over de beroemde, bejubelde en gehate baas van SpaceX, Tesla en nog een stel techbedrijven. Wijman en Blaauw kijken met een marketingoog naar hoe Musk de zaken aanpakt en dat is lezenswaardig en vermakelijk. Het boekje leunt zwaar op de Musk-biografie van Ashlee Vance, maar is veel lekkerder geschreven. Musk-exegeten zullen er geen letter nieuws in lezen. Maar voor uw oude vader die nu weleens het naadje van de kous wil weten over deze 'romantische revolutionair' annex onruststoker, is het een prima cadeau in een prettige prijscategorie. En dan krijg je nog de gebonden versie ook. Musk zou tevreden zijn.'

Trefwoorden

Auteur
Medewerker
ISBN9789462551251
Leverbaarheidleverbaar
TaalNederlands
Datumjuli 2019
UitvoeringMP3
Speelduur2u 38m 52s
Bestandsgrootte218 Mb
UitgeverBookora

Kijk ook eens naar...