categorie: Koken en eten / Eten en drinken

De wandelende fijnproever

Handboek voor het verzamelen en bereiden van wilde planten, bloemen, noten, vruchten, paddenstoelen en wieren

Verkrijgbaar als
Koop nu voor
€ 35,00
Uitvoering
Gebonden
Wildplukken is de laatste jaren steeds populairder geworden, mede dankzij de aandacht voor duurzaam en biologisch eten en streekproducten. Ria Loohuizen was haar tijd ver vooruit en begon er ruim dertig jaar geleden al mee. Haar motivatie is de pure,onbewerkte smaak van een enorme keus aan eetbare planten, vruchten, noten en paddenstoelen, waarvan er vele, zeg maar gerust de meeste, nooit ergens te koop zijn. Het is volgens haar een geweldige manier om de natuur te ontdekken, 'ontleden' en waarderen. In dit boek neemt zij ons aan de hand mee op zo'n ontdekkingsreis en maken we kennis met subtiele, verfijnde gerechten met bekende lekkernijen als brandnetels, rozenbottels en hazelnoten en minder bekende als klaverzuring, schorrekruid en sponszwammen. Ria Loohuizen, woonachtig aan de waddenkust van Groningen, schreef 11 boeken over eten uit de natuur, waarvan er drie ook in Engeland werden uitgegeven. Haar laatste vier, Bos op je Bord, Kweepeer, Mispel en Vijg, Bes boven Bes en Zilt en Bitter verschenen bij Fontaine Uitgevers.
Auteur
ISBN9789059567153
Leverbaarheidleverbaar
TaalNederlands
Datummei 2018
Pagina's544
Afmetingen247x175x42mm (hxbxd)
Gewicht1274 gr
UitgeverFontaine Uitgevers