categorie: Literatuur en romans / Vertaalde literaire roman, novelle

De verborgen stad

Koop nu voor
€ 19,99
Uitvoering
Paperback
De verborgen stad

Petrograd, de toenmalige hoofdstad van Rusland, bevindt zich eind 1916 aan de vooravond van de revolutie en er heerst een eigenaardige sfeer in de stad.

De Engelsman John Durward is, na een verblijf aan het oostelijk front in Galicië (Polen), waar hij heeft gediend bij het Russische Rode Kruis, teruggekeerd naar Petrograd. Hij heeft fysieke problemen en ook geestelijk gaat het niet goed met hem, want hij wordt geplaagd door herinneringen aan de oorlog en zijn omgekomen kameraden.

Durward wordt uit zijn somberheid getrokken door de kennismaking met de familie Markovitsj die een appartement aan de Angliski Prospekt bewoont. Daar ontmoet hij de jonge Henry Bohun, die bij de familie een kamer huurt, en zijn oude studiegenoot, Jerry Lawrence.

Wanneer Alexej Petrovitsj Semjonov tijdens het gezellige kerstdiner in huize Markovitsj verschijnt, dringt het verleden zich wederom aan Durward op, maar dat is niets in vergelijking met de draaikolk waar hij, zijn vrienden en Petrograd als geheel, in terechtkomen.


Hugh Walpole (1884-1941) was een van de ooggetuigen van de februarirevolutie in Petrograd, maar de enige auteur in het Engelse taalgebied die er een serieuze roman over schreef.


De verborgen stad is een uitgave van Uitgeverij Van Maaskant Haun.
Auteur
Medewerker
ISBN9789081786126
Leverbaarheidleverbaar
TaalNederlands
Datumseptember 2017
Pagina's320
Afmetingen230x150x28mm (hxbxd)
Gewicht548 gr
UitgeverUitgeverij Van Maaskant Haun

Kijk ook eens naar...