categorie: Geschiedenis / Geschiedenis

De prijs van het paradijs

De invloed van zelfmoordterrorisme op onze samenleving

Verkrijgbaar als
Koop nu voor
€ 24,50
Uitvoering
Gebonden
We leven in een tijdperk van zelfmoordaanslagen. De afgelopen vijf jaar zijn meer mensen omgekomen door zelfmoordaanslagen dan ooit. Hoe zijn we op dit punt gekomen? Wat drijft mensen tot dit soort daden en wat voor gevolgen heeft het voor de maatschappij? Wat kunnen we doen om deze vorm van geweld tegen te gaan?
Deze vragen leidden onderzoeksjournalist Iain Overton naar een wereldwijde zoektocht. Hij sprak onder andere artsen, veteranen, veiligheidsexperts, Russische anarchisten, Japanse kamikazes, Palestijnse militanten en plegers van mislukte zelfmoordaanslagen. Hij toont hoe zelfmoordterroristen een cruciale rol hebben gespeeld in enkele van de invloedrijkste bewegingen en periodes – van communisme en de Koude Oorlog tot de huidige eindeloos lijkende strijd tegen het terrorisme. Het resultaat is een uniek en indringend verhaal over hoe zelfmoordaanslagen de wereld hebben veranderd.

'De titel van dit boek verwijst naar het geloof dat een zelfmoordaanslag de martelaars toegang zou geven tot het paradijs als dank voor hun daad. Het verwijst ook naar een andere prijs. Hoe er gereageerd is op dit type aanslagen is gewelddadiger en destructiever geweest dan de aanslagen zelf, en daardoor betalen we nog een keer voor de daad van de aanslagpleger, op verborgen en onverwachte manieren.' – Iain Overton
Auteur
Medewerker
ISBN9789021417097
Leverbaarheidaangekondigd
Verwachte verzenddatum13-06-2019
Levertijd15 werkdagen
Druk1
TaalNederlands
Datummei 2019
Pagina's500
UitgeverVolt

Kijk ook eens naar...