categorie: Koken en eten / Keuken per land en streek

De kunst van de Italiaanse keuken

Verkrijgbaar als
Koop nu voor
€ 50,99
Uitvoering
Gebonden
Massimo Bottura: de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italië. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne kunst voor de meest innovatieve gerechten die spelen met de culinaire traditie van Italië. Met deze aanpak verkreeg hij drie Michelin-sterren en is zijn Osteria nummer drie op de lijst van 50 Beste Restaurants. Dit boek is een ontdekkingsreis en een eerbetoon aan Bottura's 25-jarige carrière als sterrenchef van zijn restaurant in Modena. Verdeeld over vier hoofdstukken, worden de inspirerende gerechten, de ingrediënten en technieken beschreven. Zijn filosofie, inspiratiebronnen en technieken worden prachtig verwoord en uitgebeeld. Stefano Graziani en Carlo Benvenuto verzorgden de schitterende fotografie. Bottura's werk is zo verrassend dat de Engelsen lachend zeggen: Never Trust a Skinny Italian Chef. Wij noemen het de meester die van koken kunst maakt en zich laat inspireren door zijn omgeving en de kunst.

Trefwoorden

Auteur
Medewerker
ISBN9789089896155
Leverbaarheidleverbaar
TaalNederlands
Datumnovember 2014
Pagina's306
Afmetingen298x222x30mm (hxbxd)
Gewicht1965 gr
UitgeverTerra