Boeken van auteur Guido Vanheeswijck

5 resultaten in Boeken van auteur Guido Vanheeswijck | sorteer op | Weergave:   
Boekomslag Onbeminde gelovigen
Islamitische gelovigen heten gevaarlijk te zijn, christenen daarentegen ongevaarlijk en zelfs gezellig, tenminste als ze niet meer echt gelovig zijn. Geen wonder dat niemand christenen nog aanspreekt met 'beminde gelovigen'. Ze worden niet bemind om hun geloof, zij worden slechts bemind als zij de inhoud van dat geloof zo vaag mogelijk houden.
Lees meer
vanaf  € 14,99
Boekomslag De draad van Penelope (herdruk)
We worstelen vaak met onze hang naar ironie. Want nemen we nog wel iets serieus? Guido Vanheeswijck toont dat denkers in de lijn van Socrates altijd weer de lach als middel hebben gehanteerd om ons, Europeanen, wakker te schudden en onze zekerheden onderuit te halen.
Lees meer
vanaf  € 24,99
Boekomslag Religie onder kritiek
Zeker na 9/11 en de aanslagen in Europa vertrekken zowel in academische milieus als in de publieke opinie velen vandaag als vanzelfsprekend van het louter seculiere karakter van de Verlichting en bepleiten zij het neutrale karakter van de moderne publieke ruimte. Religie, zo menen zij, past niet meer in het kader van de westerse moderniteit.
Lees meer
vanaf  € 10,30
Boekomslag De draad van Penelope
Na de aanslag op de redactiekantoren van Charlie Hebdo in januari 2015 riepen de kranten: 'En toch moeten we blijven lachen in Europa.' Daarmee plaatsten ze zich in een lange Europese traditie. Reeds bij de Grieken diende de clochard-filosoof Diogenes Plato lachend van antwoord.
Lees meer
vanaf  € 9,99